Manresa reunirà prop de 600 sardanistes de 18 grups a la 15a Trobada de colles sardanistes d’equipaments cívics de Catalunya

L’acte tindrà lloc al barri de la Font dels Capellans, aquest dissabte 18 de maig

imagen

La 15a edició de la Trobada de Colles Sardanistes dels equipaments cívics i comunitaris de Catalunya reunirà 579 participants provinents de les 18 colles d’arreu de Catalunya integrades per un total de 375 balladors als que s’hi sumen acompanyants i amics també sardanistes. Es tracta dels grups dels diferents equipaments cívics de la Generalitat que durant l’any organitzen cursets de sardanes. Entre les colles participants hi ha la del Casal Cívic i Comunitari Manresa – El Castell, la del Casal Cívic i Comunitari de Sant Joan de Vilatorrada i la Casal Cívic i Comunitari de Cardona.  El repertori, amb un total de 9 sardanes i el galop d’entrada, serà interpretat per la Cobla Jovenívola de Sabadell.

La trobada tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig, a la plaça de la Pau, al barri de la Font dels Capellans. Començarà a les 11 del matí, amb una ballada de sardanes oberta a tot el públic. A continuació, ja amb l’activitat restringida a les colles participants es farà el galop i les sardanes de lluïment, seguit dels parlaments i el lliurament d’obsequis commemoratius. Cap a dos quarts d’una, altre cop, hi haurà una ballada de sardanes oberta a tot el públic.

La trobada finalitzarà amb el dinar de germanor i el posterior ball a càrrec de Mariona Soldevila Sala.

Manresa, Capital de la Sardana

La trobada forma part dels actes del programa de la capitalitat de la sardana, una iniciativa de SomSardana i que aquest 2024 ostenta la ciutat de Manresa a proposta de .Manresa, que està formada per l’Agrupació Cultural del Bages-Foment de la Sardana, el Casal Cultural de Dansaires Manresans i el Grup Sardanista Dintre el Bosc.

Consulta el Programa d’activitats de Manresa, Capital de la Sardana 2024

(*) Peu de foto: Aplec Sardanista del passat 4 de maig a Manresa, un dels actes de la capitalitat de la sardana

Documents relacionats

  • imagen