La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà demà de vermell per commemorar la Setmana Mundial de l’Hemocromatosi

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Manresa dona resposta a la petició de la Fundació Althaia amb l'objectiu de conscienciar sobre una malaltia genètica que és minoritària i que està infradiagnosticada


imagen

Demà dissabte, 1 de juny, en el marc de la Setmana Mundial de l’Hemocromatosi –que se celebra entre l’1 i el 7 de juny–, i per tal de donar visibilitat a la malaltia, l’Ajuntament de Manresa il·luminarà de vermell la façana de l’edifici consistorial, en horari de 21.20 a 22.30 h.

D’aquesta manera, l’Ajuntament dona resposta a la petició de la Fundació Althaia amb l'objectiu de conscienciar sobre una malaltia genètica que és minoritària i que està infradiagnosticada que provoca un increment en l’absorció i emmagatzematge del ferro a l’organisme, la qual cosa causa dany als òrgans, sobretot el fetge, i predisposa intensament al càncer hepàtic. Una de cada 1.000 persones al nostre país pateix predisposició genètica a la sobrecàrrega fèrrica, amb el risc vital que això comporta.

La malaltia està infradiagnosticada en part perquè la consciència pública sobre l’hemocromatosi és baixa i també perquè els símptomes inicials que provoca com ara la fatiga, la depressió i dolor articular es confonen amb altres afeccions.

Si la malaltia es detecta a temps, un tractament senzill i la introducció d'alguns canvis en l'estil de vida poden ajudar a controlar-la i evitar, així, el dany als òrgans i les complicacions que se'n poden derivar.

 

(*) Peu de foto: Façana de l'Ajuntament il·luminada de color vermell, en aquest cas per sensibilitzar sobre l'hemocromatosi

Documents relacionats

  • imagen