L’Ajuntament inicia dilluns els treballs per millorar els recorreguts de vianants i ampliar les voreres del carrer Nou de Santa Clara

S’ampliarà la vorera, es plantarà nou arbrat i es millorarà la xarxa d’aigua i clavegueram al tram situat entre el Convent de Santa Clara i l’extrem est del carrer Vell de Santa Clara, amb una superfície de 2.815,16 m2 i un pressupost de 448.135 euros.  

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia dilluns vinent, 3 de juny, els treballs de millora dels recorreguts de vianants entre el Convent de Santa Clara i l’extrem est del carrer Vell de Santa Clara, mitjançant l’ampliació de la vorera del carrer Nou Santa Clara, consolidant els espais ampliats amb pintura i torretes durant l’emergència sanitària i incorporant també nou arbrat per tal de millorar les condicions bioclimàtiques d’aquest recorregut.

Els treballs consten d’una superfície de 2.815,16 m2 i tenen un cost total de 448.135,75 euros, dels quals Aigües de Manresa n’aporta 61.729,86 euros en concepte de renovació de les xarxes d’aigua i sanejament.

Actualment, les condicions d’amplada i de dimensió de les voreres d’aquest carrer va variant al llarg del vial, amb barreja de paviments, ressalts i discontinuïtats. Amb els treballs que ara arrenquen, es preveu que el tram de vorera comprès entre el convent de Santa Clara i l’extrem oriental del carrer Vell de Santa Clara s’ampliï fins a una amplada de 5,65 metres, incorporant també una nova franja d’arbrat. Pel que fa al tram entre els dos extrems del carrer Vell de Santa Clara, incorporarà una nova vorera de 2,46 metres d’amplada, deixant una calçada de 3 metres i una vorera nord-oest d’1 metre d’amplada.

Paral·lelament a l’ampliació de les voreres, la proposta planteja la renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram, que finança Aigües de Manresa, i també modificacions en la senyalització horitzontal per adaptar-la a la nova situació dels passos de vianants i la instal·lació de mobiliari urbà.  

Pel que fa a la jardineria, l’actuació preveu la plantació d’arbrat d’alineació amb 29 unitats de l’espècie Pistacia Chinensis (Noguerola de la Xina) i la plantació de 14 unitats de l’espècie Malus Prairie (Pomera ornamental) a l’espai lliure que se situa entre la vorera i el carrer del Peix. Es preveu la instal·lació de la xarxa de reg per aquest nou arbrat.

Els treballs inclouran també diferents canalitzacions prèvies de les xarxes d’enllumenat i telecomunicacions de cara a futures actuacions en aquest àmbit.

L’Ajuntament de Manresa preveu en pròxims exercicis continuar aquesta millora d’espais de vianants en direcció sud, concretament entre el tram del carrer Vell de Santa Clara fins a l’encreuament del carrer Sant Bartomeu i el carrer dels Caputxins.

 

Afectacions de trànsit

Els  treballs que arrenquen dilluns preveuen les afectacions al trànsit següents:

  • Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Nou de Santa Clara entre l'accés al carrer Vell de Santa Clara i el carrer Sant Maurici. Els vehicles que circulin pel carrer Nou de Santa Clara es desviaran pel carrer Vell de Santa Clara per accedir de nou al carrer Sant Maurici.

 

  • Es tallarà l'accés del carrer Purgatori al carrer Nou de Santa Clara, de manera que els carrers Barceloneta i Purgatori estaran regulats en "cul de sac" amb entrada i sortida pel carrer Barceloneta des del carrer Sant Maurici.

 

(*) Peu de foto: l'Ajuntament de Manresa inicia treballs de millora de la vorera al carrer Nou de Santa Clara

Documents relacionats

  • imagen