La xarxa d’escoles innovadores de Manresa impulsa la transformació educativa amb tres trobades

El projecte xarxa MEI, obert a tots els centres de la ciutat, té per objectiu la millora contínua de l’educació

imagen

El projecte xarxa Manresa Escoles Innovadores (MEI) ha tancat el curs escolar amb la celebració de tres trobades que han estat un èxit de participació. Aquestes trobades estan obertes a membres dels equips docents de tots els centres escolars de la ciutat, des de les escoles bressol fins als centres de secundària, i es convoquen de forma trimestral.

L’objectiu de la xarxa MEI és treballar per la transformació educativa i la millora continua als centres d’ensenyament i avançar cap a una mirada més innovadora en el camp educatiu i aconseguir un major èxit escolar. Les trobades de la xarxa giren al voltant d’una temàtica i esdevenen un espai per compartir reflexions pedagògiques, coneixements i bones pràctiques i poder fer, al mateix temps, propostes de millora a la ciutat.

Aquest curs, les trobades s’han fet a la sala d’actes del Centre Cultural El Casino, i ha comptat amb la presència de docents de la major part dels centres. En la primera trobada, dinamitzada per Anna Ramis, portava per títol “La participació de les famílies als centres educatius”. La temàtica es va escollir perquè la implicació de les famílies amb l’escola és un dels elements que condicionen l’èxit educatiu, ja que el vincle que l’alumne i la família permet crear l’ambient adequat per a l’aprenentatge i també redueix l’absentisme i l’abandonament escolar.

En la segona trobada, titulada “Conèixer la diversitat a l’aula” va estar liderada per Clara Fons. Sota aquest títol es va posar de manifest la importància que els equips docents tinguin una formació bàsica sobre la diversitat religiosa a Manresa de manera que puguin conèixer i entendre millor com són els seus alumnes i així acompanyar-los adequadament i poder donar una millor resposta als reptes educatius i de convivència.

Finalment, en la tercera i última trobada del curs escolar, es va parlar dels beneficis de la lectura en veu alta amb el títol “Escoles llegim en veu alta”, amb Maria Gajas. Llegir en veu alta és una pràctica potent i transformadora que beneficia a tot l’alumnat i que potencia tres pilars fonamentals: les habilitats intel·lectuals, emocionals i socials. A L’escola i a casa hem de llegir moltíssim per millorar l’expressió oral. Llegir en veu alta amb els infants afavoreix que el cervell associÏ l’esforç de la lectura a benestar i potenciar el desig de llegir.


La Xarxa MEI va néixer el gener del 2020 impulsada per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manresa per donar continuïtat a la tasca realitzada entre el 2016 i el 2019 per la xarxa local d’Escola Nova 21. Actualment, formen part de la xarxa les cinc llars d’infants municipals i de la Generalitat, els 15 centres d’educació infantil i primària, 12 d’educació secundària, tant públics com concertats, l’escola d’adults, l’Escola d’Art, el Conservatori Municipal de Música i l’escola Jeroni de Moragas (Ampans)


(*) Peu de foto: trobada de les escoles de la Xarxa Manresa Escoles Innovadores (MEI)

Documents relacionats

  • imagen