Una trentena de joves finalitzen el curs del PFI - PTT amb perspectives de millora de l’ocupabilitat i la formació

El programa, dirigit a persones que no han obtingut el graduat en ESO, combina la formació lectiva amb pràctiques a empreses

imagen

Un total de 32 alumnes que enguany han superat un Pla Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball a Manresa han rebut aquest dimecres, 12 de juny, la titulació acreditativa de la formació que han realitzat durant aquest curs acadèmic. Els diplomes han estat lliurats en l’acte de cloenda del curs pel regidor d’Ocupació, Emprenedoria i Acció Comunitària de l’Ajuntament de Manresa, Lluís Vidal Sixto Orozco, pel regidor de Ciutat Verda i Educació, Pol Huguet Estrada i per la coordinadora dels PFI a la Catalunya Central, Eva Ribera Sierra. Abans de l’entrega dels certificats formatius, s’ha portat a terme un taller de jocs per desenvolupar competències professionals.

Els PFI- PTT són cursos per a joves que no han obtingut el graduat en educació secundària i que els permeten adquirir les competències i tècniques bàsiques d’un ofici. Alhora també es treballen coneixements generals i bàsics que també faciliten l’accés als cicles formatius de Grau Mitjà o a un centre de formació d’Adults per obtenir el graduat en educació secundària obligatòria.

S’oferten tres itineraris diferents: d’auxiliar de comercialització de productes i logística, auxiliar de perruqueria i estètica i auxiliar de fabricació mecànica i d’ajust de soldadura. Al llarg del curs, es combinen la formació lectiva, a l’IES Lacetània, amb un total de 180 hores de formació pràctica a les empreses col·laboradores, que aquest curs han estat 38, a través d’un conveni de pràctiques. Enguany, s’han ofertat un total de 48 places, que han estat cobertes en la seva totalitat, i 32 alumnes han completat el curs amb èxit.

Aquesta és la 34a edició del PFI – PTT que es porta a terme a Manresa. Al llarg dels últims 10 anys, més de 300 alumnes han participat en el programa amb una taxa d’èxit de l’entorn del 75%.

El projecte és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Manresa, a través de ProManresa, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’IES Lacetània, que és el centre educatiu on s’adscriu l’alumnat. 

(*) Peu de foto: els alumnes dels PFI - PTT del curs 2023-2024 que han rebut el certificat de participació

Documents relacionats

  • imagen