Manresa il·luminarà de verd la façana de l’Ajuntament per conscienciar contra el maltractament a les persones grans

Demà dissabte, 15 de juny, es commemora el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament en la vellesa amb l’objectiu de donar visibilitat qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció.

 

imagen

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color verd demà dissabte, 15 de juny, de 21.25 a 22.30 h, amb motiu del Dia mundial de la presa de consciència i abús dels maltractaments a les persones grans.   
            

L’Ajuntament de Manresa s’ha adherit al Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya, en el qual es denuncia que “el maltractament a les persones grans és una violació dels Drets Humans que sovint passa desapercebuda i silenciada i, és per això que, fem una crida a l’acció de la societat i de les societats per posar fi a aquesta xacra”, i afegeix que “el maltractament no només roba dignitat i autonomia a les persones que el pateixen, sinó que  també erosiona els mateixos fonaments de la nostra societat. Cap maltractament no és justificable, ni tolerable”.

III Jornada per la Prevenció dels maltractaments a les persones grans, dimarts vinent

La commemoració el Dia mundial de la presa de consciència i abús dels maltractaments a les persones grans tindrà continuació el 18 de juny vinent amb la celebració, a l'Auditori de la Plana de l'Om, de la III Jornada per la Prevenció dels maltractaments a les Persones Grans, un matí de conferències i taules rodones on reflexionar sobre l'envelliment i la violència. La sessió, adreçada als professionals del territori, també és oberta a les persones grans i al conjunt de la ciutadania.

L'entrada és gratuïta, però cal reservar-la a les taquilles del teatre Kursaal o a la web del teatre Kursaal

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages sumen a la campanya #vidaplenamdrets, impulsada per l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de donar a conèixer els tipus de situacions d'abús i de maltractament cap a les persones grans i, alhora, per reivindicar els seus drets.

Documents relacionats

PDF manifest
  • imagen