La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà divendres de color verd amb motiu del Dia Mundial de l'ELA

Aquest divendres, 21 de juny, se celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Per aquest motiu, diversos municipis de Catalunya il·luminaran edificis o elements de la ciutat de color verd amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia i donar suport als afectats i les seves famílies.

 

imagen

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color verd el pròxim divendres, 21 de juny, en horari de 21.30 a 22.30 h. Un any més, Manresa se suma a la iniciativa de la Fundació Catalana Miquel Valls, que sol·licita als ajuntaments de Catalunya que il·luminin de verd façanes d'edificis o elements significatius de la ciutat amb motiu del Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

L’objectiu de la campanya “Fes un Gest per l’ELA” és visibilitzar aquesta malaltia i donar suport als afectats i a les seves famílies. 

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores (encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària) a l'escorça cerebral, tronc de l'encèfal i medul·la. Aquestes neurones deixen progressivament de funcionar i moren, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular.

Les persones afectades han de fer front a diversos canvis que afecten tots els aspectes de la seva vida, com ara l’aparició de símptomes d’ansietat i la progressiva dependència, que provoca sentiments d’inutilitat, frustració o por de convertir-se en una càrrega.

 

Documents relacionats

  • imagen