L’Ajuntament inicia el rodatge d’un curt per promocionar Manresa com a plató de cinema

El curt està dirigit pel director argentí Fabricio d'Alessandro i interpretat pels actors Xavi Sáez i Ivan Morales i per la cantant surienca Beth Rodergas. El rodatge, impulsat per la Manresa Film Office, va arrencar ahir a l’Anònima i ha continuat aquest dijous a la Seu i al Cementiri. Aquest divendres continuarà a diversos carrers del Centre Històric, al Passeig Pere III i  al parc de l’Agulla, entre altres localitzacions.

imagen

Diversos espais de la ciutat són l’escenari de la gravació d’un curt promocional impulsat per l’Ajuntament de Manresa,  a través de la Manresa Film Office i amb el suport de patrocinadors i empreses locals, amb l’objectiu de donar a conèixer les principals localitzacions que ofereix la ciutat per continuar sent un escenari a l’abast de les empreses audiovisuals per a la producció de clips, rodatges, pel·lícules, televisió i publicitat.

 

De la mà de la productora Luc & Phil, el curt està dirigit pel director argentí Fabricio d'Alessandro (Oculto El Sol), amb guió de Javier Debarnot, i interpretat per actors de reconegut prestigi com Xavi Sáez (Las leyes de la frontera; El inocente, Modelo 77) i Ivan Morales (El cor de la ciutat, La caja Kovak, Nissaga l’herència). Compta també amb la participació de la cantant surienca Beth Rodergas, i els actors manresans Aurèlia Bernabeu i Ferran Font Esparbé. La direcció de fotografia la signa Andrés Cardona i la banda sonora el manresà Miquel Coll.

 

El rodatge va arrencar ahir a l’Anònima i ha continuat aquest dijous a la Seu i al cementiri municipal. Demà divendres seguirà a diversos carrers del Centre Històric, al Passeig Pere III i  al parc de l’Agulla, entre altres.

 

El curtmetratge, titulat Conception, amb una durada d’uns 12 minuts, és un relat de com fer una producció a la ciutat, amb situacions amb aire de comèdia, a través de dos dels protagonistes enfrontats. La història arrenca des de l'oficina de la productora i es va situant amb veu en off a diferents localitzacions de la ciutat, on es fan picades d'ullet a pel·lícules i gèneres del cinema.

La iniciativa s’emmarca en la línia de treball de la Manresa Film Office, oficina municipal que depèn de la regidoria d’Indústria, Turisme i Coneixement de l’Ajuntament de Manresa, de continuar avançant en l’expansió de la marca ‘Manresa, plató de somnis’, i que s’està concretant amb l’obertura de fitxes tècniques de noves localitzacions, el reforç de campanyes informatives per donar a conèixer aquest patrimoni d’interès, en la promoció de produccions de proximitat i en l’acolliment d’estrenes i preestrenes, entre altres.

 

Un cop enregistrat el curt promocional, l’Ajuntament de Manresa preveu presentar-lo oficialment el pròxim més d’octubre al Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam), i posteriorment mostrar-lo a sales de cinema, xarxes i festivals nacionals i internacionals. 

 

A banda de finançament municipal, el curt compta amb el suport del sector privat, amb el patrocini d’empreses locals que contribueixen a la promoció de localitzacions o bé d'empreses que donen suport mitjançant tasques d'arranjament, serveis i en la preparació de  rodatges a la ciutat. Les empreses patrocinadores són l’Oller del Mas, Diesa, Spotcar, Basílica de la Seu, Mèmora, Grup Vilà i Vila i Urbis Apartaments.

 

(*) Peu de foto: A la Basílica de la Seu s’han rodat avui imatges del curt promocional

Documents relacionats

  • imagen