Manresa acull aquesta setmana el Campionat d’Espanya de Waterpolo cadet masculí

De l’11 al 14 de juliol, les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella serà l’escenari del campionat que disputaran més de 300 esportistes dels 22 millors clubs en la categoria cadet de l’estat, entre els quals el Club Natació Manresa. 

 

imagen

Les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella acolliran a partir d’aquest dijous 11 fins al diumenge 14 de juliol el Campionat d’Espanya de Waterpolo cadet masculí, un esdeveniment esportiu organitzat per la Real Federación Española de Natación, la Federació Catalana de Natació i el Club Natació Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, en el marc de la programació de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024.

Els detalls d’aquest esdeveniment esportiu han estat presentats avui a les instal·lacions de les Piscines Manel Estirate Duocastella pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll; el vicepresident de la Federació Catalana de Natació (FCN) i vicepresident esportiu de la Real Federación Española de Natación (RFEN), Pere Robert Font; i la presidenta del CN Manresa i vocal de la junta directiva de la FCN, Montse Gomáriz González.

Anjo Valentí ha mostrat la satisfacció d’acollir una competició d’aquest nivell estatal i ha subratllat la importància del treball formatiu i esportiu del Club Natació Manresa durant tants anys. Al mateix temps, el regidor d’Esports ha destacat el fet que durant quatre dies moltíssimes persones seran a Manresa, el que pot significar “un retorn important per al comerç i la restauració de la ciutat”.

Pere Robert ha fet un agraïment a “un club històric” com és el Club Natació Manresa així com a l’Ajuntament per acollir aquesta competició, i ha explicat que durant el cap de setmana hi haurà els millors jugadors cadets de l’estat, alguns dels quals han guanyat dies enrere el campionat del món amb la selecció d’Espanya. El vicepresident de la FCN i exjugador olímpic ha ressaltat que, si bé en aquestes categories els resultats esportius són importants, “no podem deixar de banda ni deixar d’incidir en el treball de valors com són la disciplina, l’esforç el fer play, el respecte als àrbitres i el treball en equip”.

Montse Gomáriz s’ha mostrat “contenta d’acollir l’organització d’una competició important per a la ciutat com és aquesta”, amb una participació de qualitat i un bon ambient que “permetrà a molta gent conèixer la nostra ciutat”. Des del punt de vista esportiu, la presidenta del CN Manresa espera que “l’equip local faci un bon paper i pugui arribar als vuitens de final”.

Els millors jugadors de l’estat en la categoria cadet

El campionat el disputaran els 22 millors equips de l’estat en la categoria cadet -de 15 i 16 anys- provinents de Catalunya, Andalusia, Madrid, Aragó, Canàries, Euskadi, Navarra, València, Múrcia, Illes Balears, Galícia, La Rioja i Ceuta.

Els clubs participants són el C.N. Barcelona (Catalunya); C.W. Dos Hermanas PQS (Andalusia); C.N. Atlètic-Barceloneta (Catalunya); C.E. Mediterrani (Catalunya); C.N. Manresa (Catalunya); Colegio Brains (Madrid); C. Encinas de Boadilla (Madrid); Real Canoe N.C. (Madrid); C.W. Sevilla (Andalusia); C.N. Helios (Aragó); C.N. Metropole (Canàries); C. Askartza (Euskadi-Navarra); C.W. Elx (Comunitat Valenciana); Leioa WP (Euskadi-Navarra); C:N Caballa-Ciudad de Ceuta (Ceuta); C. Nou Godella N. (Comunitat Valenciana); Club CampusEsport (Illes Balears);  CW Pontevedra (Galícia); WP. C. Logroño (La Rioja); C.D. W. Malaga (Andalusia); CW Castelló (Comunitat Valenciana); i C.N. Ciudad de Alcorcón (Madrid).

El campionat arrencarà dijous a partir de les 13 h fins a les 21 h, amb les fases prèvies. Divendres, amb sessions de matí i tarda es disputaran partits de fase prèvia i vuitens de final.  Dissabte al matí es disputaran els partits de quarts de final, i a la tarda les semifinals. Les finals entre els 8 millors classificats es faran diumenge de les 8.30 a les 14 h. 

Club Natació Manresa

El Club Natació Manresa és una de les referències històriques de la natació a Catalunya. L’entitat, fundada el 1933, compta actualment amb més de 350 esportistes entre les seccions de natació, waterpolo, triatló i natació artística, amb una escola esportiva per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys especialitzada en la iniciació i la tecnificació dels esports aquàtics.

És el Club amb més esportistes olímpics de Manresa i l’únic de la ciutat amb campions olímpics: els waterpolistes Manel Estiarte, Jordi Payà i Carles Sanz.

La secció de Waterpolo del CN Manresa, després de molts anys, ha tornat a participar en competicions estatals, tant en la categoria cadet d’aquesta setmana com en la categoria aleví mixt, que recentment ho ha fet al Campionat d’Espanya disputat a la ciutat d’Elx.

 

(*) Peu de foto: Avui s'ha presentat a les Piscines Municipals, el Campionat d'Espanya de Waterpolo cadet masculí. D'esquerra a dreta. Aarón Luján Pérez (capità de l'equip cadet); David Torilo Romero (entrenador); Pere Robert Font (directiu de la FCN); Anjo Valentí Moll (regidor d'Esports); Montse Gomáriz González (presidenta CN Manresa) i Gaspar Ventura Meseguer (exesportita olímpic).

Documents relacionats

  • imagen