L’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Bisbat de Vic signen un nou conveni per continuar la restauració de la Seu

Cadascuna de les tres parts aporta 60.000 euros per intervenir en dos contraforts de la basílica aquest 2024

imagen

L’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Bisbat de Vic han signat un nou conveni per continuar amb les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa.  Enguany, continuen les intervencions sobre la nau central, i concretament es portarà a terme la restauració de dos dels contraforts de segon nivell i de l’arc boterell d’un d’ells, que estan situats a l’absis, a la zona nord-est de l’església.

Per portar a terme aquestes obres de restauració, cadascuna de les parts, Ajuntament, Diputació i Bisbat aporta 60.000 euros. En paral·lel, el Bisbat de Vic compta amb una subvenció de concurrència pública per a la restauració d’immobles de notable valor cultural de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura, per un import de 200.000 euros pel trienni 2023-2025.

Les intervencions per rehabilitar el temple deriven del Pla Director de l’Obra de restauració de la Seu que va redactar-se l’any 2001. Des de l’any 2002, el Bisbat de Vic, l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya col·laboren per finançar conjuntament les intervencions previstes en el pla, a través de diferents convenis i subvencions.

Cal recordar que la Basílica de la Seu és un Bé Cultural d’Interès Nacional, declarat Monument Històric Artístic el 1931 i un dels temples més emblemàtics de la Catalunya Central.

(*) Peu de foto: un dels arcs en els quals s'intervindrà

Documents relacionats

  • imagen