L'Ajuntament de Manresa instal·la quatre nous radars informatius

S’han instal·lat l’avinguda Universitària, a l’avinguda Països Catalans i als carrers Joan Fuster i Sant Cristòfol. Els aparells no tenen funcionalitat sancionadora, sinó que pretenen sensibilitzar els conductors de la velocitat a la qual realment circulen, de forma que la puguin adaptar a l'establerta per a la via i millorar així la seguretat viària. Amb aquests quatre nous radars, la ciutat en tindrà instal·lats un total de 13. 

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa, amb l’objectiu de reduir els atropellaments, sensibilitzar respecte de la velocitat a la qual circulen els vehicles i garantir una major seguretat viària, ha instal·lat quatre nous radars pedagògics  a diferents  punts de la ciutat. Concretament a l’avinguda Universitària (direcció avinguda de les Bases), a l’avinguda Països Catalans (direcció carrer Rosa Sensat), al carrer Joan Fuster (direcció carretera del Pont de Vilomara) i al carrer Sant Cristòfol.

Aquesta actuació s’ha completat amb la millora de la visibilitat del radar existent a la carretera del Pont de Vilomara. Amb aquests quatre nous radars, la ciutat ja en tindrà 13 instal·lats  per diferents punts de la ciutat.

El desplegament de radars informatius a Manresa es va iniciar el febrer del 2021 amb els quatre primers radars que van instal·lar a  la carretera del Pont de Vilomara, cruïlla amb el carrer Trieta; a l'avinguda de les Bases de Manresa, cruïlla amb el carrer Cintaires; a l'avinguda dels Dolors, cruïlla  amb el carrer Estanislau Cases; a la carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers de Domènec i Muntaner i al carrer de Sant Joan de Déu. La instal·lació de radars va continuar el gener de 2023 a cinc nous punts de la ciutat:  al carrer La Pau, a la carretera de Santpedor, al carrer Dos de Maig, a la carretera de Vic i al passeig del Riu.

Aquests radars no tenen funcionalitat sancionadora sinó que tenen l’objectiu de conscienciar els conductors de la velocitat a què circulen per tal de millorar la seguretat i l’acompliment del límit de velocitat a 30 km/h que es va implantar a la ciutat per reduir la sinistralitat viària.

El radar informa de la velocitat dels vehicles i si aquesta és l’adequada apareix a la pantalla en color verd i seguidament amb una emoticona amb una cara somrient. Per contra, si la velocitat és superior a la permesa, la informació lluminosa de la velocitat és de color vermell seguida amb una cara de tristesa. 

(*) Peu de foto: Uns dels nous radars informatius s’ha instal·lat al carrer Sant Cristòfol

Documents relacionats

  • imagen