Finalitza amb èxit el primer torneig internacional de beisbol Eurotown

L’Arga de Pamplona en la categoria sub-12 i els Dracs de Manresa en la categoria sub-15 s’imposen en un torneig que ha destacat pel bon nivell i l’emoció dels partits disputats a la zona esportiva del Congost.

 

imagen

Ahir diumenge, 14 de juliol, va finalitzar el primer torneig internacional de beisbol Eurotown, un esdeveniment que durant 3 dies s’ha celebrat a la zona esportiva del Congost, amb un bon ambient i amb la participació d’un total de 7 equips de les categories sub-12 i sub-15 dels clubs de Phenix de Perpinyà (França), Stade de Toulouse (França), Arga de Pamplona, Miralbueno de Saragossa i dels equips base del Beisbol Club Manresa Dracs. La competició formava part de la programació Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024.

 

En total, es van disputar 15 partits, 197 carreres i 150 batades, 504 jugades per eliminar batedors i corredors, a més de 3 activitats d'habilitats tècniques que van posar a prova les destreses dels joves jugadors.

 

En la categoria sub-12, els partits van ser molt renyits, amb un nivell de joc molt equilibrat entre els equips. La final va ser especialment emocionant, acabant en empat i necessitant dos innings (entrades) addicionals per desempatar. Finalment, l'equip visitant Arga de Pamplona es va emportar la victòria.

 

En la categoria sub-15, l'equip de Toulouse va destacar en gairebé tots els enfrontaments, excepte en el partit contra l'equip local, els Dracs, que van aconseguir una victòria memorable.

 

Aquest torneig, amb un fort èmfasi en el joc net, va premiar dos jugadors per partit per la seva bona actitud i joc net, ressaltant els valors de l'esportivitat i el respecte.

 

L'entrega de premis es va celebrar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll, i el president del club, Ferran Thomen Corbalan. Els guanyadors van rebre una copa i tots els participants van ser reconeguts amb una medalla.

 

El beisbol va arribar a Manresa l'any 1981 gràcies a Josep Tragant. Tot i ser un esport molt popular en països com els Estats Units, Canadà, Japó i a Amèrica Central, aquí és minoritari. Tornejos com l'Eurotown no només donen visibilitat al Club de Beisbol de Manresa, sinó que també posen la ciutat al mapa per als equips visitants, dos dels quals eren internacionals.

 

(*) Peu de foto: El beisbol ha estat el protagonista aquest cap de setmana a la zona esportiva del Congost

 

Documents relacionats

  • imagen