La participació de més de 1.100 joves converteix en un gran èxit l’Estiu Jove 2024

El programa, organitzat per l’Ajuntament de Manresa en col·laboració amb altres entitats, ha ofert activitats esportives, artístiques i d’oci dirigides a joves de 14 a 29 anys amb una participació de més de  1.100 persones.

imagen

Les propostes de l’Estiu Jove de Manresa han rebut enguany una molt bona resposta. El programa, preparat i gestionat per  l’Ajuntament de Manresa incloïa activitats esportives, artístiques i d’oci dirigides a joves de 14 a 29 anys i ha comptat amb un total de 1.108 participants. 

Les activitats es van iniciar el mes de juny i s’han allargat durant tot el mes de juliol amb una oferta variada d’esports que de dilluns a dijous es van dur a terme a diferents equipaments educatius i esportius de la ciutat.  El tret de sortida el va donar el casal d’estiu d’Òrbita Jove que es va desenvolupar l’Espai Jove Joan Amades. Seguidament, es van portar a terme altres activitats com el ja tradicional torneig de vòlei platja a Plaça Major, classes d’skate al congost, classes de català, taller de maquillatge, un circuït de realitat virtual pels carrers de Manresa, Laser Tag a l’edifici de l’Anònima, les piscines nocturnes a les piscines municipals i el concurs de rap en català, entre d’altres.

El Casal de Joves La Kampana també ha participat en l'oferta d’enguany amb la programació de tallers de jujitsu, cuina, autodefensa feminista, i de ball k-pop entre d’altres.

D’entre les últimes activitats realitzades cal destacar les piscines nocturnes, celebrades el divendres 19 de juliol i que van omplir l’aforament de la piscina exterior del complex de les Piscines Municipals, i també la tercera edició del concurs de Rap en català, celebrat el dissabte 20 i que es va realitzar amb l’entitat juvenil  Stalow, a la plaça Sant Domènec on s’hi van presentar més de 50 candidatures a la fase inicial, doblant així la participació que hi va haver en l’edició anterior. Aquest any es valorava especialment que les creacions musicals tinguessin relació amb els drets humans i la lletra de la cançó havia de ser en català. Van participar-hi persones d’arreu del territori de parla catalana.

També s’han programat diverses exposicions. Entre elles cal destacar la dels cartells presentats al concurs d’estiu jove 2024 que es va poder veure tots els dies del torneig de vòlei platja. També a l’Espai Jove Joan Amades es va poder visitar l’exposició de les il·lustracions que joves artistes van fer inspirant-se en els deu relats finalistes del concurs de relats de Sant Jordi del diari Regió7.

Inclusió social

Totes les activitats programades dins de l’Estiu Jove tenen en compte la perspectiva inclusiva. Per aquest motiu, la majoria d’activitats són gratuïtes, i per a les que no ho són, es reserven places per a persones que per motius econòmics no hi puguin accedir. A la vegada, s’adopta una perspectiva de gènere i es treballen valors com la cooperació, la solidaritat i la tolerància envers la diferència.

(*) Peu de foto: el vòlei platja a la plaça Major

Documents relacionats

  • imagen