Senegal i Argentina s’imposen en el 20è Mundialet Intercultural de Manresa, en una jornada festiva que reuneix més de 2.500 persones a l’estadi del Congost

El conjunt senegalès va vèncer en sènior masculí, a la ronda de penals. L’equip argentí, en categoria femenina, va superar Hondures amb comoditat després d’un campionat durant el qual ha marcat 19 gols i només n’ha encaixat dos

imagen

El Mundialet Intercultural de Manresa ha posat el punt i final aquest diumenge la seva 20a edició en un jornada que va omplir les grades de l’estadi del Congost amb més de 2.500 persones per veure les finals de les diferents categories. Senegal (sènior masculí), Argentina (femení), Marroc (veterans), Brasil (aleví) i Holanda (benjamí) són els equips s’han imposat en les seves respectives categories. L'alcalde accidental i regidor d'Esports, Anjo Valentí, i el regidor de cooperació, Pere Massegú, van participar en el lliurament de premis als guanyadors. 

Aquesta competició ha arribat 20a edició tot coincidint amb la celebració de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024. El Mundialet és una eina de convivència i cohesió social que reflecteix la gran diversitat cultural i d’origen de Manresa, que compta amb una població originària de 107 països. L’organització està liderada per l’ONG Diapo de suport a la infància i la joventut, que al llarg d’aquestes dues dècades ha aconseguit unir al seu voltant moltes col·laboracions i voluntats, com la de la Federació Catalana de Futbol, l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família i l’Ajuntament de Manresa.

Un mes de competició

La competició va començar el passat 29 de juny i la setmana passada va enfilar la recta final, amb el diumenge com a punt culminant amb la disputa de les finals de les diferents categories.

En la final de la categoria de benjamins, Holanda va superar (3-0) a Bolívia per coronar-se campions, finalitzant un torneig per emmarcar. El conjunt sud-americà tampoc va tenir sort davant Brasil en categoria aleví i va caure (5-1). Els brasilers, que han fet un torneig de menys a més, van aconseguir imposar-se.

Després va ser el torn de veterans i femení. En la primera, el Marroc va aconseguir imposar-se a Mèxic (2-0) en un partit molt intens però net. En la categoria femenina, l’Argentina va completar un torneig immaculat vencent còmodament a un Hondures lluitador (4-0). El conjunt albiceleste ha guanyat tots els partits disputats, anotant 19 gols i només rebent-ne dos.

La final en la categoria masculí sènior va ser espectacular tant a la grada com al camp i, en un Congost absolutament ple, Senegal i Equador s’enfrontaven per la corona del Mundialet. Els senegalesos es van avançar a l’equador de la primera meitat, mentre que els equatorians van empatar a poc menys de vint minuts pel final. El partit va acabar als penals. Els senegalesos van anotar els seus cinc, mentre que un dels penals equatorians es va perdre pel costat del pal i un altre va ser aturat per porter senegalès. Després d’una invasió de camp festiva dels aficionats africans, el capità de Senegal va poder aixecar la copa del Mundialet. Seran, durant un any, els vigents campions.

(*) Peu de foto: l'equip de senegalès es va imposar en la categoria absoluta masculina

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen