La plaça Major serà l’epicentre del Diumenge de Moscada

La jornada arrencarà a les 18 h amb els tallers de Xàldiga i a partir de les 21 h hi haurà la Moscada a la plaça Major i el Correfoc infantil pels carrers de l’entorn


imagen

La plaça Major de Manresa es convertirà demà passat en l’epicentre del Diumenge de Moscada, el primer dels actes del programa de la Festa Major d’aquest 2024. La jornada començarà a les 18 h amb els Tallers de Xàldiga infantil, en el qual els més menuts tindran l’oportunitat de familiaritzar-se amb la imatgeria del Correfoc tot fent-s’hi fotografies i també podran ser tabalons o diablons per un dia. També serà el moment per donar la pipa a la Tremenda i s’hi podrà adquirir tot el material necessari per prendre part al Correfoc.

Més tard, a partir de les 21 h tindrà lloc la Moscada infantil, una mostra de percussió dels Tabalons, espectable de foc dels Diablons i amb la participació de la imatgeria de la secció infantil de Xàldiga Taller de Festes. També hi haurà l’actuació musical de la Quands Band Jove.

Tot seguit, serà el torn del Correfoc infantil. Amb inici i final a la plaça Major, sortirà cap al carrer del Cap del rec i també passarà per la plaça del Carme, el carrer Pedregar, el carrer Sabateria i el carrer Sant Miquel.

Per prendre part en el Correfoc Infantil es recomana portar roba i calçat adient: barret, mocador de coll, màniga llarga i pantalons llargs, roba de cotó, taps a les orelles i calçat tancat. També es recorda que pares i mares són els responsables de la participació dels seus fills i filles a la festa, i que està prohibit participar en la rua de foc amb cotxets i amb infants a coll.

Les mesures i recomanacions per als participants i espectadors també es poden consultar al ban que ha dictat l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, per a un Correfoc i Moscada segurs.

Afectacions de trànsit

Amb motiu de la Moscada, diumenge, a partir de les 18h es tallarà l'accés de vehicles a la Plaça Major. Els vehicles es desviaran al carrer de Sobrerroca en direcció al Passatge dels Amics.

A partir de les 14 h no es podrà estacionar als carrers del recorregut del Correfoc infantil i a més, a partir de les 20 h estaran completament tallats al trànsit.

(*) Peu de foto: la Moscada Infantil en una imatge d'arxiu

Documents relacionats

Ban de la Festa Major 2024
  • imagen