Manresa celebrarà el Dia Internacional de les Persones Grans amb una extensa agenda d’actes i activitats

El Saló de Sessions de l’Ajuntament acollirà un any més l’acte institucional per commemorar aquesta jornada. L’acte inclourà el lliurament del Premi del Consell Municipal de les Persones Grans i l’obertura de les Aules, els cursos i tallers que es duran a terme en diversos espais de la ciutat orientats a aquest col·lectiu.

imagen

L’Ajuntament de Manresa commemorarà el dimarts 1 d’octubre el Dia Internacional de les Persones Grans, una jornada que convida a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa l’envelliment demogràfic. Durant l’acte institucional es lliurarà el Premi del Consell Municipal de les Persones Grans i donarà el tret de sortida a les Aules de les Persones Grans. La commemoració d’aquest dia internacional va acompanyada de 25 actes i activitats organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat fins a finals d’octubre.

L’acte institucional tindrà lloc el dimarts 1 d’octubre, a les 19 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Durant l’acte, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme Mercè Rossich Vilaró, oferirà la ponència “Gaudir de la vida, la millor alternativa per assolir benestar”, que servirà per inaugurar les Aules de les Persones Grans de Manresa. També es lliurarà el 10è Premi del Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa. L’entrada és oberta a tota la ciutadania.

El programa d’aquesta nova edició inclou 25 activitats que es duran a terme des del 20 de setembre fins al 30 d’octubre, i ofereix a les persones grans un ampli ventall d’activitats lúdiques i formatives per generar espais de trobada i de relació a l’espai públic. Alguns dels actes destacats són un concert de versions de rock dels 80 amb Aquell parell XL, visites guiades al museu del Barroc, una sortida cultural a la colònia Vidal de Puig-reig i al Museu de la Vinya i el Vi de Sant Fruitós de Bages, una taula rodona de projectes vitals per a persones de més de 65 anys i una ruta per les obres de Manresa, entre altres.

Per participar en algunes de les activitats, cal inscriure’s prèviament aquí, a través del correu oficinapersonesgrans@ajmanresa.cat o per WhatsApp al 608 332 303.

 

(*) Peu de foto: Paquita Blanch Soler, guardonada amb el Premi del Consell Municipal de les Persones Grans 2023.



Documents relacionats

Programa d'actes i activitats del Dia Internacional de les Persones Grans
  • imagen