La nova Oficina de Turisme de Manresa obrirà portes a la Casa Fàbregas aquest cap de setmana

Dissabte i diumenge es faran visites guiades per donar a conèixer les noves dependències municipals. La reserva es pot fer a través d’aquest enllaç.

imagen

Un cop enllestides les obres d’adequació de la Casa Fàbregas, la nova Oficina de Turisme de Manresa (OTM) obrirà portes el cap de setmana del 28 i 29 de setembre. Per donar a conèixer les noves dependències, la Fundació Turisme i Fires de Manresa organitza visites guiades obertes a tota la ciutadania en la qual es podrà veure la planta baixa, on es fa l’atenció turística, i la primera planta, on hi ha els despatxos i les oficines.

Les visites duraran mitja hora i seran gratuïtes. L’aforament serà limitat. Cal fer la reserva a la web de Manresa Turisme o bé presencialment a l’antiga Oficina de Turisme, situada a la plaça Major número 10. Prèviament a l’obertura de portes, el divendres 27 a la tarda es farà l’acte institucional d’inauguració, coincidint amb el Dia Internacional del Turisme.

L’actual Casa Fàbregas és el resultat de la compra de quatre immobles (dos orientats a la plaça Major i dos orientats al carrer Amigant) que va fer la família Fàbregas, que tenia una botiga de teixits, a mitjans del segle XVIII. Coneguda popularment com l’antiga Fonda Sant Antoni per l’ús que va tenir durant més de 100 anys, és un exemple d’arquitectura neoclàssica, en la qual destaquen les galeries, formant arcs amb capitells penjats de l’època setcentista a la façana posterior, l’escala interior del segle XVI, el celobert annex, les pintures murals conservades i  restaurades i, especialment, el gran arc rebaixat sobre el corredor de l’entresol, que sosté el forjat del pis superior.

L’actuació per ubicar-hi l’OTM ha apostat per deixar intacte l’interior de l’edifici, preservant l’estructura muraria existent i el seu valor patrimonial, i afegint els elements nous imprescindibles per al desenvolupament de l’activitat. La intervenció s’ha fet d’acord amb els requisits turístics establerts per la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya. El projecte ha tingut un pressupost de 549.926'70 euros, dels quals 153.218 euros han provingut dels fons europeus Next Generation, en concret del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) "Manresa, destinació del Camí Ignasià", en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

La nova Oficina de Turisme conservarà el seu horari habitual: de dilluns a dijous de 10 a 15 h i els divendres i dissabtes de 10 a 15 h i de 17 a 19 h, i diumenges i festius de 10 a 15 h.

 

(*) Peu de foto: La Casa Fàbregas, la nova Oficina de Turisme de Manresa (OTM), obrirà portes aquest cap de setmana

Documents relacionats

  • imagen