L’Ajuntament de Manresa instal·la dos passos de vianants intel·ligents al carrer Barcelona i a la plaça Catalunya

Els dos passos de vianants intel·ligents s’il·luminen davant la presència de vianants, tant a la calçada com al panell de senyalització vertical.  S’han instal·lat amb l’objectiu de millora la seguretat dels vianants i minimitzar la sinistralitat viària en dos punts de força concurrència de persones. 


imagen

Manresa ha posat en funcionament a la ciutat dos nous passos de vianants intel·ligents que s’han instal·lat al carrer Barcelona i a la plaça Catalunya.  Es tracta de dos passos de vianants ja existents, sense semàfors, que a partir d’ara, gràcies als sensors instal·lats, s’il·luminaran davant la presència de vianants, tant a la calçada com al panell de senyalització vertical.  

El primer pas on s’han instal·lat aquesta tecnologia és al pas de vianants del carrer Barcelona, 61 -72, a l’altura del carrer Sant Teresa, on hi ha parades de bus a ambdues bandes de la via. L’altre pas intel·ligent s’ha instal·lat a la plaça  Catalunya, 9, un pas força concorregut per vianants que travessen l’avinguda Tudela i el parc central de  la plaça Catalunya, a prop de la llar d’infants l’Espurna.

Ambdós passos tenen l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants, especialment a la nit i en hores de poca visibilitat, i se sumen a altres iniciatives per minimitzar la sinistralitat a Manresa, com són la senyalització de límit de velocitat a 30 km/h, el reforç de la senyalització vertical i horitzontal o la instal·lació de reductors de velocitat.

Els treballs han tingut una durada de tres setmanes i un cost de 26.131 euros.

Amb aquests dos nous passos de vianants intel·ligents, la ciutat en tindrà un total de cinc. Els altres tres passos estan instal·lats al carrer Francesc Moragas  (a la cruïlla del carrer Cós), al carrer Sant Joan de Déu (a l’accés a l’Hospital) i l’avinguda dels Països Catalans (al costat de la rotonda propera a l’edifici dels Mossos d’Esquadra).

(*) Peu de foto:  Un dels passos de vianants intel·ligents s’ha instal·lat al carrer Barcelona, 61-72

 

Documents relacionats

  • imagen