Manresa celebra aquest cap de setmana la Fira de Setembre amb més d’una seixantena d’expositors

L’esdeveniment compartirà un any més l’espai amb vehicles d’ocasió que completaran l’oferta.

S’establirà un dispositiu especial de mobilitat al Passeig Pere III, des de la plaça Onze de Setembre fins a la Muralla Sant Domènec.


imagen

La ja consolidada Fira de Setembre torna el cap de setmana del 28 i 29 de setembre al segon tram del Passeig Pere III i la plaça Neus Català Pallejà de Manresa, on més d’una seixantena d’expositors compartiran els seus productes i serveis amb els visitants en aproximadament 200 m. La fira estarà operativa a partir de dissabte 28 de setembre de 10 del matí a 20 h, i el diumenge 29 de setembre de 10 a 20 h.

Amb més metres lineals que l’edició anterior, la fira comprèn diferents sectors, mostrant una gran quantitat de productes d’alimentació i cosmètica artesana, tèxtil, bijuteria, joieria i objectes fets a mà, automoció, entre d’altres.

La fira neix l’any 2020, al setembre, després de no poder celebrar cap fira a causa de la pandèmia. Així, va esdevenir un dels primers punts de trobada de la nova normalitat i amb el temps s’ha anat consolidant com a la fira que posa al punt final a l’estiu i dona pas a la tardor. Aquesta és organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Manresa.

Després de l’èxit de l’edició anterior, la Fira de Setembre suma nous espais i acull la Fira del Vehicle d’Ocasió. El Passeig Pere III i la plaça Espanya s’ompliran durant el mateix cap de setmana, de 10 a 20 h, amb més de 250 vehicles de tota classe de 13 concessionaris de la comarca, oferint uns preus especials durant l’esdeveniment. El ventall de varietats compta amb vehicles de gerència, km0 i de cortesia, entre d’altres, tots ells revisats i amb garantia. Coordinada pel grup d’Automoció de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, durant la fira se sortejaran 3000 euros en premis entre aquelles persones que comprin un vehicle durant el cap de setmana.

Podeu consultar més informació a  www.firamanresa.cat

Afectacions al trànsit durant la Fira

L’Ajuntament de Manresa informa que durant el cap de setmana  s’establirà un dispositiu especial de mobilitat al Passeig Pere III, des de la plaça Onze de Setembre fins a la Muralla Sant Domènec, atesa la implantació dels expositors al Passeig Pere III i amb l'objectiu de garantir  la seguretat dels vianants i l'accés amb fluïdesa amb el transport públic de viatgers al centre de la ciutat i del trànsit de vehicles privats.

Les afectacions al trànsit seran les següents:


A partir de dissabte 28 a les 7 h i fins diumenge 29 a les 22 h, es tallarà el trànsit a:

  • Primer tram de Passeig Pere III, de carrer Guimerà a Muralla Sant Domènec, ambdós costats.

  • Segon i tercer tram de Passeig Pere III, de plaça Onze de Setembre a carrer Guimerà (amb plaça Espanya), costat dret (costat carrer Primer de Maig, Institut Lluís de Peguera, Correus, carrer Soler i March, ...)

  • Carrer Guimerà, entre carrer Carrió i Passeig Pere III.

  • Carrer Primer de Maig (es mantindrà l'accés i sortida d'aquest carrer des de  carrer Carrasco i Formiguera).

  • Carrer Soler i March (es mantindrà l'accés i sortida del carrer Maurici Serrahima dels del carrer Dr. Esteve).


Els vehicles que circulin per Passeig de Pere III a l’altura de la plaça Onze de Setembre i en direcció a la plaça Espanya i el carrer Guimerà es desviaran per Passeig Pere III costat esquerre (costat Edifici Sindicats, carrer Canyelles, Pàrquing La Farola, carrer Guimerà, carrer Circumval·lació). L'accés de vehicles a Passeig Pere III costat esquerra es farà des de la plaça Onze de Setembre atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Passeig Pere III entre la plaça Onze de Setembre i la plaça Espanya.


Els usuaris dels guals situats dins la zona de restricció de trànsit hauran de sortir abans de les 7 h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22 h:

  • Els usuaris dels guals del 1r tram de Passeig Pere III costat Edifici Casino podran accedir per carrer Arquitecte Oms.

  • Els usuaris dels guals de carrer Primer de Maig podran accedir i sortir per la rotonda de Carrasco i Formiguera.

  • Els usuaris dels guals de carrer Guimerà (tram entre Carrió i plaça Neus Català) podran accedir i sortir per la cruïlla amb carrer Carrió.


El servei de bus urbà es veurà afectat. Consulteu afectacions i reforços del servei a través de l’App de Bus Manresa, de la web www.manresabus.com o bé al telèfon 93 875 71 50.


Els serveis de transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord amb els talls de trànsit establerts. La parada de plaça Espanya quedarà anul·lada els dos dies. Consulteu afectacions als serveis a través del telèfon 93 874 68 00 (Estació d’autobusos).

 

(*) Peu de foto: Els vehicles d'ocasió tonaran a ser uns dels atractius de la Fira de Setembre

Documents relacionats

  • imagen