Manresa mostra la recuperació de la Casa Fàbregas en la inauguració de la nova Oficina de Turisme

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, han destacat durant l’acte inaugural que la nova oficina permetrà oferir un millor servei i donar empenta al projecte turístic de la ciutat. Durant aquest cap de setmana es faran visites guiades per donar a conèixer les noves dependències municipals a la ciutadania.

imagen

La nova Oficina de Turisme de Manresa ja és una realitat. Aquest divendres s’ha fet l’acte inaugural, que ha estat encapçalat per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, i la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez. Han estat acompanyats per altres regidors i regidores de la corporació municipal, pel gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda Lari, per la cap del servei d’Informació i Difusió Turística de la Generalitat, Meritxell Caudet García, i pel diputat adjunt a l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Antonio Pérez Garcia, entre altres autoritats.

 

En els parlaments, l’alcalde Aloy i el regidor Vila han subratllat que la nova oficina permetrà oferir un millor servei i donar empenta al projecte turístic de Manresa i han destacat el fet que s’hagi ubicat a la Casa Fàbregas, un edifici que data del segle XVIII que s’ha reformat amb la voluntat de mantenir-ne el valor patrimonial. Durant l’acte, el cap del servei de Projectes Urbans i Infraestructures Territorials de l’Ajuntament de Manresa, David Closes Núñez, ha estat l’encarregat de fer l’explicació de la intervenció arquitectònica que s’ha fet a la Casa Fàbregas, mentre que la tècnica de Patrimoni, Mercè Argemí Relat, ha detallat la restauració de les pintures murals que van aparèixer durant les obres, que s’han conservat quedant integrades en el projecte final.

 

L’actual edifici de la Casa Fàbregas és el resultat de la compra de quatre immobles que va fer la família Fàbregas a mitjans del segle XVIII. Coneguda popularment com l’antiga Fonda Sant Antoni per l’ús que va tenir durant més de 100 anys, és un exemple d’arquitectura neoclàssica, en la qual destaquen les galeries, formant arcs amb capitells penjats de l’època setcentista a la façana posterior, l’escala interior del segle XVI, el celobert annex, les citades pintures murals conservades i  restaurades i, especialment, el gran arc rebaixat sobre el corredor de l’entresol, que sosté el forjat del pis superior.

 

L’actuació per ubicar-hi l’Oficina de Turisme ha apostat per deixar intacte l’interior de l’edifici, preservant l’estructura muraria existent i el seu valor patrimonial, i afegint els elements nous imprescindibles per al desenvolupament de l’activitat. La intervenció s’ha fet d’acord amb els requisits turístics establerts per la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya. El projecte ha tingut un pressupost de 549.926’70 euros, dels quals 153.218 euros han provingut dels fons europeus Next Generation, en concret del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) "Manresa, destinació del Camí Ignasià", en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

 

 

Visites guiades durant el cap de setmana

 

Per donar a conèixer les noves dependències, la Fundació Turisme i Fires de Manresa organitza visites guiades gratuïtes obertes a tota la ciutadania durant tot el cap de setmana, en les quals es podrà veure la planta baixa, on es fa l’atenció turística, i la primera planta, on hi ha els despatxos i les oficines. Cal fer la reserva a la web de Manresa Turisme o bé a la mateixa Oficina de Turisme.

 

La nova Oficina de Turisme conservarà el seu horari habitual: de dilluns a dijous de 10 a 15 h i els divendres i dissabtes de 10 a 15 h i de 17 a 19 h, i diumenges i festius de 10 a 15 h.

Documents relacionats

  • imagen