El segell de Qualitat Sanitària en Seguretat Alimentària és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de Manresa que té per objectiu estimular els restaurants a aconseguir una major qualitat sanitària per generar més confiança al consumidor. El lliurament dels diplomes es farà en un acte al Casino.
L’Ajuntament de Manresa atorgarà per tercer any consecutiu el Segell de Qualitat Sanitària en Seguretat Alimentària (Segell QS) a diversos restaurants de la ciutat. Aquest any el rebran 16 establiments que destaquen per l’alt compliment de les normes i mesures de seguretat alimentària. El lliurament de la distinció es farà el 20 de novembre a la sala d’actes del Casino, un acte que comptarà també amb una ponència sobre qualitat alimentària i un espectacle de màgia.
El Segell QS té una validesa d'un any, de manera que els restaurants són avaluats anualment per poder renovar-lo. L’objectiu és estimular els establiments a buscar l’excel·lència sanitària per oferir confiança i seguretat al consumidor. Els 16 establiments que aquest any l’han aconseguit rebran el diploma el dimecres dia 20 de novembre a la sala d’actes del Casino, un acte que comptarà amb la presència del regidor d’Esports i Salut, Anjo Valentí Moll, amb una ponència de l’expert en qualitat alimentària de la Universitat Autònoma de Barcelona, José Juan Rodríguez Jerez, i un espectacle de màgia a càrrec de l’il·lusionista Mag Fèlix Brunet.
Projecte al Banc de Bones Pràctiques
El Segell QS és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que ha estat reconeguda per la Fundació Pi Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya. El projecte s’ha inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals per tal que altres poblacions de més de 5.000 habitants puguin inspirar-s’hi i aplicar-la.
Poden optar a la distinció tots els restaurants de Manresa que ofereixen com a activitat principal àpats al públic per consumir en el mateix local. Per aconseguir-la, se sotmeten a un control exhaustiu de les seves instal·lacions i procediments de treball amb un alt nivell d’exigència. Entre els aspectes que es valoren hi ha la neteja de la cuina, del magatzem, de la barra, dels vestuaris, de la zona de recepció de mercaderies, de les càmeres de refrigeració i dels congeladors. També es puntuen aspectes com les temperatures, la preparació d’aliments, la descongelació, la desinfecció de vegetals, els processos d’autocontrol i els coneixements del personal. Tot el procés és gratuït per als restaurants, també l’assessorament i la formació que reben per ajudar-los a corregir les deficiències detectades.
Els locals que aconsegueixen el Segell QS tenen com a avantatges el reconeixement i prestigi davant dels clients, la participació en els actes locals de promoció, formació especialitzada, anar per davant en les inspeccions oficials sabent que compleixen amb escreix les normatives vigents i la cohesió de l’equip de treball per un objectiu comú beneficiós per a tot l’establiment.
(*) Peu de foto: el cuiner Arnau Paris Masip durant la gravació del vídeo promocional del Segell QS 2023.