El terrassenc Conrad Roset, un dels artistes joves més sol·licitats del moment, és l’autor del cartell de la 18a edició de la Fira
En sintonia amb un dels objectius bàsics de la Fira Mediterrània de Manresa, arribar a un públic el més ampli possible, el mercat manresà ha optat per una imatge a càrrec d’un dels artistes joves més sol·licitats del moment. Es tracta del terrassenc Conrad Roset, un il·lustrador que destaca per les seves sèries de pintures inspirades en l’univers femení. Per a l’encàrrec manresà, Roset s’ha centrat en el rostre de la dona, amb un tractament impactant del color, tot picant l’ullet a la cultura popular, un dels dos eixos principals de la Fira Mediterrània juntament amb les músiques del món.
El cartell
El retrat que protagonitza el cartell creat per Roset és el d’una dona jove (potser de 18 anys com la Fira, per què no?), tocada amb una capa de diable, insinuada en la seva forma, però clarament visible per les banyes que la coronen. La noia del retrat mira el seu interlocutor de forma directa, amb el punt altiu, orgullós i rebel que només es pot permetre una mirada jove, desacomplexada i molt segura del què fa. El tractament cromàtic, juntament amb el rostre de la noia, és protagonista absolut amb un predomini del vermell, color de festa i de foc.
L’autor
Per a Conrad Roset, nascut a Terrassa al 1984, el dibuix ha estat sempre una passió i una constant a la seva vida, des que jugava de petit amb el seu germà a dibuixar tot allò que els agradava. Anys més tard, com a artista professional, es va inspirar en les dones per a crear les Muses, la seva col·lecció més personal, “busco la bellesa que desprèn el cos, m’agrada dibuixar la figura femenina”.
Es va formar a l’Escola Joso i a la facultat de Belles Arts de Barcelona. Gràcies a la difusió de les seves il·lustracions per Internet va començar a treballar per a una coneguda marca de roba. Allà, va aprendre l’ofici, la regularitat i a estudiar estils de referència. Actualment treballa com a freelance per a diferents marques, agències de publicitat i editorials.
Ha exposat a galeries i museus com el MOCA de Virginia, SopkeArt a San Francisco, London Milles a Londres, Tipos Infames a Madrid i Artevistas i Miscelanea a Barcelona. A més, col·labora com a professor d’il·lustració a l’Escola de Disseny BAU. El seu estil està inspirat en autors com Egon Schiele o Gustav Klimt.