Divendres la Casa Flors Sirera celebra una vetllada colombiana amb el músic César López

López, que va ser nomenat ambaixador de la No-violència per l’ONU, oferirà un concert gratuït a partir de les 20 h. A més, durant la jornada es presentaran alguns projectes que diferents persones i col·lectius duen a terme per contribuir a la millora de la qualitat de vida del poble colombià.


imagen

Aquest divendres, 10 de juliol, la Casa Flors Sirera celebrarà una vetllada colombiana que tindrà com a plat fort un concert gratuït a càrrec del músic colombià César López, a partir de les 20 h del vespre.

 

César Lòpez, músic i activista social, que va ser nomenat ambaixador de la No-violència per l’ONU, és l’inventor de l’escopetarra, un instrument de corda elaborat a partir de la conversió d’una escopeta en guitarra.

 

A més, durant la jornada es donaran a conèixer projectes diversos que es porten a terme des de diferents col·lectius amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest país llatinoamericà. També es podrà gaudir d’un tastet de gastronomia colombiana.

 

Aquesta activitat, organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa, té el suport de la Diputació de Barcelona i comptarà amb l’entitat Associació Catalana per la Pau, que té una llarga trajectòria sobre el terreny i que rep el suport de la capital del Bages. Aquesta organització contribueix a la construcció de la pau i la reconciliació a Colòmbia mitjançant el suport directe a les víctimes del conflicte i enfortint l’estat de dret amb la  promoció i respecte als Drets Humans.

 

De l’escopeta a la guitarra

 

César López, músic, pianista, arranjador i activista social ha constituït una xarxa de projectes que busquen noves maneres expressives i de sensibilitat en la música amb un sentit humà profund i de compromís amb Colòmbia. Amb la creació de l’escopetarra transforma un instrument de mort en un altre de vida i símbol de la pau, que en lloc de disparar bales, dispara música, i permet l’expressió sense ferir a ningú.

 

A nivell musical lidera diferents projectes, com per exemple, el Batallón artístico de reacción inmediata, B.A.R.I. Aquesta orquestra es va crear l’any 2002 com un col·lectiu de músics – actualment 200 -, que reaccionen immediatament davant d’atacs violents, terrorisme o fets que lesionen la comunitat, amb autonomia per mobilitzar-se i realitzar el seu exercici de participació en el mateix lloc dels fets o en un altre.

 

Els músics arriben a la zona mostrant el seu recolzament a la comunitat i fan música per expressar allò que s’està vivint. Amb el temps s’ha comprovat el valor que té l’art i la música com a instrument terapèutic per sanar i ajudar a canalitzar les emocions i sensacions davant dels fets traumàtics.

 

Educació en valors

 

Aquesta acte forma part del Pla de Sensibilització del Consell Municipal de Solidaritat que fa servir l’educació en valors com a mitjà per a obrir les persones a altres realitats, oferint informació plural i contrastada en matèria de Drets Humans, en aquesta ocasió de la mà de persones que viuen i coneixen de prop la situació a Colòmbia. 

Documents relacionats

  • imagen