L'alcade de Manresa ha inaugurat avui el nou curs de les Aules per a la Gent Gran

Valentí Junyent ha esperonat la gent gran a iniciar projectes i a plantejar-se nous reptes


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit avui la inauguració del nou curs de les Aules per a la Gent Gran de Manresa en un acte que ha omplert el Saló de Sessions de l’Ajuntament, i al qual hi han assistit representants de les entitats de la gent gran i veïnals de la ciutat.

 

L’alcalde ha estat acompanyat del regidor de Gent Gran, Miquel Davins, i de la presidenta dela Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, Fina Dordal.

 

L’alcalde de Manresa ha adreçat unes paraules als convidats. Valentí Junyent ha lloat la que ja es coneix com "la quarta edat, gent gran amb esperit jove”, que “inicia  projectes i es planteja nous reptes”. Per a l’alcalde de Manresa “créixer és aprendre, i fer-se gran és continuar aprenent”. Per això, al seu parer, “la formació és una eina excel·lent per al desenvolupament personal”. Valentí Junyent ha afirmat que “la societat que té en compte la seva gent gran és més rica i més avançada. Estem orgullosos de les persones que, com vosaltres, contribuïu a aconseguir una societat i una Manresa millor”

 

Miquel Davins també ha pronunciat unes paraules. El regidor de Gent Gran ha volgut destacar “l’enorme pes de la gent gran de Manresa”, ja que, ha dit, representa el 19,56 % del total de població. Ha recordat que Manresa va ser reconeguda per l’OMS “com a ciutat amiga de la gent gran l’any 2011”, i que es compta amb un pla d’acció 2014-2016, “que contempla un total de 28 accions per dibuixar una ciutat més amable per totes les edats”.

 

Per la seva banda, Fina Dordal ha donat les gràcies a totes les entitats veïnals i de gent gran que contribueixen a portar a terme les Aules i, sobretot “al professorat, moltes vegades voluntari, perquè són indispensables per a que les aules i tallers siguin una realitat”.

 

Durant l’acte, Albert Bover, psicòleg i educador social, ha pronunciat la conferència inaugural del curs acadèmic, titulada “Persones de qualitat emocional”, una qualificació que, segons Bover, s’aconsegueix tenint cura de les relacions i les activitats socials, de l’activitat física i “recuperant l’humor”.

 

 

Activitats artístiques, culturals, esportives, de formació i de lleure

 

 

Les Aules i Tallers per ala Gent Grande Manresa, organitzades per la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, ofereixen activitats artístiques, culturals, esportives, formatives o de lleure, que permeten enriquir el bagatge cultural, mantenir l’hàbit de la formació continuada i fomentar l’activitat física entre la gent gran.

 

Les entitats que participen a les Aules per a la Gent Gran són les següents: Aules d’Extensió Universitària, Associació Gent Gran de Manresa, Associació de Gent Gran de La Balconada, Associació de Veïns Cots, Guix, Pujada Roja, Associació de Veïns de les Escodines/ Club de Jubilats de les Escodines; Associació de Veïns de la Font dels Capellans, Associació de Veïns Mion-Puigberenguer, Associació de Veïns de la Sagrada Família, Associació de Veïns de Valldaura/Nostra Llar, Associació de Veïns Cal Gravat, Associació de Veïns Carretera de Santpedor, Casal de Gent Gran dela Generalitat/Associació Viure i Conviure, i la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen