L'alcalde de Manresa renova el compromís de la ciutat amb la Fira Mediterrània

Ahir al vespre va tenir lloc la inauguració oficial del certamen, que arriba a la majoria d'edat amb una proposta consolidada i la confirmació per part de la Generalitat que és un dels mercats culturals estratègics del país

imagen

La Llotja professional situada al Museu de la Tècnica va acollir ahir al vespre l'acte oficial d'inauguració de la 18a Fira Mediterrània de Manresa, en el marc del qual l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va recordar que el certamen arriba a la majoria d'edat havent assolit l'objectiu d'arrelar-se a la ciutat: "la gent la sent del tot com a pròpia". L'alcalde va renovar el compromís de la ciutat a la fira, que "ha anat trobant la seva línia: cada any aporta novetats, noves propostes i innovacions per posar-se al dia".

 

Valentí Junyent va agrair l'esforç i el treball del personal de la fira, els col·laboradors i espònsors que treballen per fer-la possible. L'alcalde va parlar de la Mediterrània com "una suma d'esforços i complicitats", que converteix la ciutat en capital de la cultura durant uns dies, i "la cirereta final és que sigui molt participada, que hi hagi molt públic i que les propostes satisfacin".

 

Al seu torn, el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, va assegurar que el model iniciat per la fira d'apostar per les músiques del món al costat de la cultura popular, d'una manera "desacomplexada", ha donat molt bons resultats, i va reiterar que la Fira de Manresa és un dels sis mercats estratègics del Departament de Cultura: els de tardor són  a Tàrrega (teatre), Vic (música) i Manresa (cultura popular), i els de primavera, Igualada (circ), Reus (dansa) i Olot (espectacles familiars). Puig ja va avançar que, tenint en compte la participació prevista, "serà la millor fira dels darrers 17 anys".

 

David Ibáñez, director artístic de la Mediterrània, va agrair molt especialment els col·laboradors i espònsors de la fira, de manera especial els que foemen part del Club Mecenes estrenat aquest any, que compta amb la col·laboració de deu empreses del Bages. En nom de Caixabank, que juntament amb Estrella Damm és el principal espònsor de la fira, Tomàs Subirà va mostrar-se satisfet de ser al costat d'una fira que converteix la ciutat de Manresa en referent de la cultura del país. També Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va parlar de la cultura com dels drets bàsics, juntament amb la sanitat, l'educació i les pensions, va remarcar la voluntat del certamen d'afavorir l'excel·lència i va destacar el seu paper "d'àgora, de mercat i de lloc d'intercanvi d'idees i propostes culturals de primer nivell".

 

Després de la inauguració institucional, les autoritats i responsables de la fira es van traslladar al teatre Kursaal, on va tenir lloc l'espectacle inaugural: el "Pregó políglot sot el paraigües d'una llengua única", de Màrius Serra, i l'espectacle "InSomni", amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, la Kulbik Dance Company i DJ Code.

Documents relacionats

  • imagen