La missa se celebrarà aquest diumenge, seguida d’una visita a la basílica; la jornada del dia 7 de novembre comptarà amb l'assistència del regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, i anirà a càrrec dels arqueòlegs i historiadors que treballen a les catedrals de Tarragona i Girona, i al monestir de Santa Cecília de Montserrat
Una missa conventual serà la primera de les activitats que celebraran enguany el dia de la Seu, aquest diumenge a les 11 del matí, presidida pel P. Lluís Magrinyà SJ, superior dela Cova de Sant Ignasi. La missa serà concelebrada pel Capítol de Canonges de la Seu i cantada per la Capella de Música de la Seu. Tot seguit, es podrà fer una visita a les dependències de la Seu.
Els actes de la diada seguiran el dia 7 de novembre amb una jornada sobre el tema “Arqueologia als espais monumentals religiosos”, a la què hi assistirà el regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet. A la reunió s'exposaran els treballs arqueològics que s'han fet a les catedrals de Tarragona i Girona, i a Santa Cecília de Montserrat.
La jornada es composa de tres conferències i una taula rodona, que se celebraran a la sala d’actes de la Plana de l’Om, de 10 a 14 h. Començarà Lluís Palahí i Grimal, qui parlarà de “La investigació arqueològica a la catedral de Girona”; a les 11 del matí serà el torn de Josep Maria Macias i Solé, qui presentarà la ponència “Treballs arqueològics a la catedral de Tarragona”. Després del descans, Eduard Sánchez i Campoy parlarà sobre “Santa Cecília de Montserrat, aportacions al romànic primirenc”.
Els tres ponents participaran a la taula rodona que es farà tot seguit amb el tema: “Arqueologia i arquitectura als espais monumentals religiosos. Problemes tècnics i reptes actuals”. Estarà moderada per Francisco Javier Asarta i Ferraz, arquitecte conservador de la Seu.
La diada clourà amb el concert coral que es farà a la Seu, ofert pel Cor Jove de l’Orfeó Manresà, amb la participació d’Isidre Badia, tenor; i Jordi Franch, organista.
El dia de la Seu està organitzat per l’Associació Amics de la Seu de Manresa, la col·legiata basílica Santa Maria de la Seu, i l’Ajuntament de Manresa. Compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.