La reunió es farà aquest dimecres a Manlleu organitzada pel programa Cultura Viva de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat
Una delegació de l’Ajuntament de Manresa presentarà a la jornada “La recerca etnològica a la Catalunya Central” l’Inventari del Patrimoni Immaterial de Manresa. La jornada celebra enguany la tercera edició i es farà aquest dimecres durant tot el matí al Museu del Ter de Manlleu.
L’Inventari del Patrimoni Immaterial de Manresa és “una eina de coneixement que pretén la definició, documentació i descripció del patrimoni immaterial de la ciutat”, tal i com s’explica en el mateix text. L’Inventari recull tradicions i expressions orals; arts de l’espectacle; usos socials, rituals i actes festius; coneixements i usos relacionats amb la Natura i l’Univers; i tècniques artesanals tradicionals. L’Inventari es va fer conjuntament amb les entitats i persones que treballen activament en la preservació i la difusió d'aquest patrimoni de la ciutat.
La presentació d'aquest dimecres anirà a càrrec de Mercè Argemí, tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament de Manresa i coordinadora de la redacció de l’inventari; i de la historiadora de l’Art Helena Garcia, col·laboradora en la tasca de recerca i de redacció de les fitxes descriptives. Es farà a partir de les 12.45 h.
La jornada “La recerca etnològica a la Catalunya Central" forma part del programa Cultura Viva, que és una iniciativa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat, i que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya.
Aquest dimecres també es presentaran treballs de recerca etnològica realitzades a les comarques d’Osona, Lluçanès, Solsonès, Berguedà i a d’altres indrets del Bages.
Es presentaran treballs sobre el molí fariner i la colònia industrial de Malars, a Gurb; el Grup de Recerca Local de Taradell; la trencadansa de Prats de Lluçanès; el llegat patrimonial de la colònia Gallifa de les Masies de Voltregà; els molins de la Vall d’Ora, al Solsonès; l’empresa cooperativa L’arada, de La Molsosa; i sobre els pous de glaç del Bages, Berguedà, Solsonès i Vallès Occidental.
La jornada és gratuïta i està adreçada als investigadors, però també a totes les persones que estan interessades en la recerca etnològica de la Catalunya Central. Les inscripcions es poden fer per telèfon: 93 851 51 76 o per correu electrònic: info@museudelter.cat