La projecció es farà aquest divendres a les 6 de la tarda a la sala petita del Kursaal.
Aquest divendres, dia 20 de novembre a les 18h, a la sala petita del Kursaal es projectarà el documental “El Gresol, l’acció comunitària als barris de Manresa”.
El documental és una iniciativa de la regidoria de Barris i Acció comunitària de l’Ajuntament de Manresa que, en col·laboració amb els Plans de Desenvolupament Comunitari Xup, La Balconada, Escodines, Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) i el Programa de Desenvolupament Comunitari de la Font, vol donar a conèixer les activitats i accions que integren aquests Plans i Programes.
L’acció comunitària als barris de Manresa és, en essència, un gresol de projectes socials que atén a diferents col·lectius de persones i en diferents àmbits. La característica més singular d’aquestes iniciatives és que l’impuls per intervenir socialment, es fa des de la pròpia ciutadania. És aquesta mateixa ciutadania la que construeix espais d’entesa col·lectiva que permeten prendre decisions que alhora, es tradueixen en la posada en marxa d’activitats generadores de transformacions socials que beneficien el conjunt d’una comunitat determinada.
El documental és un recorregut visual per aquests projectes i alhora, un recull del testimoniatge de diferents persones que participen d’aquests. És a través de la veu dels seus protagonistes que es descobreix l’impacte que sobre la vida de la gent tenen aquestes accions.
Amb els seus relat es dóna a conèixer com la Ludoavis del PDC de la Font dels Capellans promou l’envelliment actiu, com des de la Fira d’Entitats de la Balconada es fomenta la cohesió i el treball en xarxa de les entitats del barri, com des de el Projecte d’Horts Comunitaris del PDC de Les Escodines s’impulsa el conreu ecològic, com des dels cursos de català per a nouvinguts del PDC de la FAVM es facilita la integració de la nova ciutadania o com tot un barri treballa per recuperar els seus espais naturals dins el projecte Xup Riera Viva del PDC del Xup.
De la mà i experiència d’aquestes persones s’entén com millorant la qualitat de vida dels individus s’esdevé un benefici col·lectiu.
El documental també dedica una especial atenció a la tasca que el voluntariat de les entitats veïnals realitza en benefici de la ciutat des del compromís amb els seus barris.