El col·loqui es farà aquest dimecres a les 8 del vespre, a l’Auditori de la Plana de l’Om, a càrrec del terapeuta i psicomotricista, Carles Parellada
Aquest dimecres 30 d’abril, l’Auditori de la Plana de l’Om acull una nova xerrada del setè Cicle de Xerrades per a Mares i Pares que va començar el 7 de novembre.
El diàleg entre el cap i el cor, proposa una dissertació sobre la manera d’assolir coneixement en un context de ràpids canvis tecnològics i de gran quantitat d’informació que tenim a l’abast. Segons l’autor, el procés educatiu basat en la repetició i l’acumulació de continguts sembla inconcebible en l’actualitat, posant de manifesta la necessitat de desenvolupar noves competències que facilitin la capacitat per gestionar tantes possibilitats.
La xerrada és a càrrec de Carles Parellada, mestre, psicomotricista, terapeuta sistèmic, i codirector de la formació en Pedagogia Sistèmica de la UAB, la URV i l’Institut Gestalt. A més, és autor de diversos articles i llibres on parla de temes educatius.
Segons Parellada, en aquest procés de transformació hi ha un aspecte clau: el món emocional, que és el que permet moure’ns en la incertesa de tot plegat.
Aquest és el setè any consecutiu que Manresa ofereix un cicle de xerrades informatives per a famílies amb infants i joves en edat escolar. Organitzen el cicle un grup d’escoles de primària de Manresa, les Associacions de Mares i Pares (FAMPA), les AMPA dels instituts i la Fundació Universitària del Bages (FUB).
La incidència de les tecnologies de la informació en el comportament dels joves és el tema de la propera xerrada
Un risc per a adolescents: les tecnologies de la informació és el títol de la propera xerrada del cicle, a càrrec de Josep Toro, doctor en medicina, psicòleg clínic i psiquiatra, director del màster de Psiquiatria i Psicologia clínica de la infància i l’adolescència de la UB i autor de diversos llibres i articles científics.
Toro compara les conductes de risc que van comportar el naixement del cinema i la televisió entre els adolescents, amb les noves conductes de risc fomentades aquest cop pels mitjans de comunicació consumits pels joves a través d’internet i del telèfon mòbil. Les conductes sexuals de risc, el consum de substàncies tòxiques així com actituds violentes i dietes restrictives són comportaments que sovint creen problemes i augmenten la probabilitat d’intervenir en el desenvolupament de trastorns mentals, segons el ponent.
La xerrada es farà el dijous 22 de maig, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB).