L’acte estarà participat per quatre professionals provinents d’àmbits diferents: Assumpta Bailac, que pertany al món bibliotecari; Antoni Daura, a l’editorial; Gonçal Mazcuñán és periodista; i Valentí Martínez parlarà des del punt de vista de les universitats.
Aquest dimarts 15 de desembre, en el marc dels actes per commemorar l’Any de les Biblioteques 2015, tindrà lloc a la Biblioteca Ateneu Les Bases (Cintaires, 30-32, Telf. 935153031) la tertúlia “Del paper al núvol?”.
La trobada estarà participada per quatre professionals provinents d’àmbits diferents: Assumpta Bailac, (Biblioteques); Antoni Daura, (editorial); Gonçal Mazcuñán (periodisme); i Valentí Martínez (universitats).
La tertúlia, que començarà a les 7 de la tarda, és l’última de les accions que s’han fet per recordar el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Així, les biblioteques de Manresa han inclòs en la programació d’enguany tres actes relacionats amb aquesta efemèride.
El passat mes d’octubre es va realitzar a la biblioteca del Casino una tertúlia i unes lectures dramatitzades dels Dietaris de les Bibliotecàries 1920-2015 i es va comptar amb la presència de diferents bibliotecàries, algunes ja jubilades, que havien treballat a la biblioteca Sarret i Arbós de l’Institut Lluís de Peguera (inaugurada l’any 1928) i la de “La Caixa” (1932).
Des del mes d’octubre i fins a mitjans de desembre també s’està duent a terme un concurs fotogràfic a les dues biblioteques de Manresa amb la col·laboració de Carrefour.
Durant aquests 100 anys les biblioteques han canviat molt i s’han anat adaptant a la societat a la qual serveixen, molt especialment durant els últims temps, en què la tecnologia ha avançat a un ritme trepidant transformant en gran manera el dia a dia i la manera de viure dels ciutadans.
El mateix ha passat o està passant en tots els altres camps de la societat actual: en l’ensenyament, en el periodisme i en el món editorial, per exemple. Paraules claus com cohesió social, comunitat, aprenentatge permanent, serveis presencials i digitals, perfils professionals flexibles i canviants, cooperació i col·laboració, escassetat de recursos i noves estratègies d’estalvi i finançament, etc. estan a l’ordre del dia en tots els àmbits de la societat.