El centre històric bull d'activitat per la Fira de Santa Llúcia

Durant tot el cap de setmana la plaça Major i la baixada de la Seu van acollir una cinquantena de parades. Per la seva banda, el Tió gegant solidari, que va ser una de les estrelles del certamen, va rebre més de 1.000 picades.


imagen

Aquest cap de setmana la Fira de Santa Llúcia ha donat el tret de sortida al Nadal aplegant un gran nombre de públic. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, hi va assistir el dissabte a la tarda i va poder fruir de l’ambient nadalenc a l’ofrena de ciris de la Seu, així com del brogit fervent d’anades i vingudes de petits i grans que participaven de les activitats que s’hi van dur a terme com tallers, berenars, espectacles, etc.

 

Els ciutadans van poder passejar i adquirir productes de nadal i artesanals en la cinquantena de paradetes que estaven instal·lades a la plaça Major i a la Baixada de la Seu. Per la seva banda, un dels plats forts del certamen, el tió gegant solidari va rebre, en el dos dies, més de  1.000 cops de bastó de xiquets entusiasmats que esperaven amb delit les deposicions del tronc caganer.

 

Posteriorment, Valentí Junyent, va anar al Centre Cultural el Casino on va inaugurar el Pessebre monumental organitzat pel Grup Pessebrístic de Manresa. L’acte, el va obrir el seu president, Francesc Villegas, que va explicar les activitats que la seva agrupació realitza durant l’any.

 

Per acabar, els assistents van admirar els diorames, que estaran ubicats a l’Espai 7 fins el 6 de gener,  i  que mostren escenes clàssiques de la bíblia. Les escenes estan col·locades de forma circular per facilitar l’accessibilitat del públic.

Documents relacionats

  • imagen