El ple municipal aprova el pressupost general de l'Ajuntament per a l'exercici 2016

Amb els vots favorables dels grups de CiU, ERC i PSC, els vots en contra de la CUP, i l'abstenció de C's i DM, el ple municipal va aprovar dijous al vespre el pressupost general de l'Ajuntament per a l'exercici 2016, a més d'una esmena d'addició del PSC per tal que se suplementin les partides d'atenció social bàsica tantes vegades com sigui necessari durant l'any. A la sessió també es va aprovar la creació del nou Comissionat per al Centre Històric, es va donar llum verd al padró municipal d'habitants amb referència a l'1 de gener, i es va acordar donar de baixa l'Ajuntament com a membre de la Federació Catalana de Municips per al 2016.

imagen

El ple municipal de Manresa d'aquest dijous, presidit pel primer tinent d'alcalde, Antoni Llobet, en substitució de l'alcalde, Valentí Junyent, absent per malaltia, va aprovar el pressupost general de l'Ajuntament per a l'exercici 2016, integrat pel pressupost de la corporació i el de les societats municipals Aigües de Manresa, FORUM i Manresana d'Equipaments Escènics.

 

Els comptes del consistori per a l'any vinent només van tenir 3 vots negatius, els dels regidors de la CUP. Favorablement hi van votar 18 regidors (CiU, ERC i PSC), mentre que els dos regidors de Ciutadans (C's) i el regidor de Democràcia Municipal (DM) es van abstenir. La suma total és 24, per absència de l'alcalde.


El pressupost del consistori per al 2016 s'eleva a 76.096.442 euros, un 2,90%  superior (2.141.672 euros) als 73.954.770 del pressupost aprovat per a l’any 2015. En l'exposició inicial, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, va remarcar que l'increment general prové de la pujada d'ingressos finalistes d'altres administracions, que ja tenen finalitats concretes (plans d'ocupació, subvencions per a Manresa 2022, 1% Cultural, etc), va destacar que el gruix de l'increment de la despesa de personal és imputable als plans d'ocupació i empresa, i va remarcar l'increment en les partides de serveis socials (ajuts a l'habitatge, cessió de pisos de lloguer social, beques menjador, etc). Com és habitual en el darrer ple municipal, el debat dels pressupostos va ocupar la major part de la sessió.

 

El ple va aprovar els pressupostos amb l'esmena d'addició presentada pel grup municipal del PSC, que insta el govern a fer ús de l'eina "modificació de crèdit" tantes vegades com sigui necessari per tal de suplementar les partides d'atenció social bàsica en el cas que aquestes quedin exhaurides abans de final d'any.

 

D'altra banda, el ple municipal també va aprovar crear el lloc de treball de personal eventual per realitzar les funcions de Comissionat pel Centre Històric. La persona que ocuparà aquest càrrec, que com ja s'ha anunciat serà Adam Majó, tindrà funcions d'assessorament en totes aquelles accions que tinguin a veure rehabilitació i promoció de l'habitatge, millora de l'espai públic, accessibilitat, mobilitat i programes socials de foment de la vida comunitària i promoció de l'activitat econòmica al centre històric. La creació de la nova plaça va ser aprovada per 18 vots a favor (CiU, ERC i PSC) i 6 en contra (CUP, C's i DM).

 

Un altre dels dictàmens destacats que va rebre l'aprovació del ple, per unanimitat dels 24 regidors presents, va ser la revisió del padró municipal d'habitants amb referència a l'1 de gener de 2015, que és de 75.163 persones (36.754 homes i 38.409 dones). La xifra total és de 432 persones inferior a l'aprovada un any enrere, tot i que segons es va fer públic al mateix ple, el nombre d'habitants de la ciutat a data d'avui ha pujat fins a 75.867 persones.

 

Finalment, amb els vots afirmatius de CiU i ERC, els negatius de PSC i C's, i les abstencions de CUP i DM, el ple va aprovar donar de baixa l'Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) a efectes de 31 de desembre de 2015. La decisió prové de l'acord aprovar el juliol de 2014, que instava les entitats municipalistes (FMC i ACM (Associació de Municipis de Catalunya) que treballessin amb l'objectiu de constituir una única entitat  i que, mentre això no sigui una realitat, l'Ajuntament de Manresa només abonaria la quota d'associat a una de les dues entitats. Finalment, doncs, a partir del 2016 l'Ajuntament de Manresa formarà part de l'ACM i es donarà de baixa de la FMC.

Documents relacionats

  • imagen