Més de 400 persones han participat en les 21 reunions celebrades des del novembre passat als diferents òrgans de participació sectorials i territorials de la ciutat.
El procés de diàleg i debat dels pressupostos participatius per al 2016 impulsat per l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat després que s’hagin celebrat un total de 21 sessions dels diferents òrgans de participació sectorials i territorials que han comptat amb la participació d’un total de 412 persones des del novembre passat. Ara, les entitats de la ciutat podran, fins al 31 de gener, presentar les seves propostes i projectes de millora a la ciutat.
Els òrgans de participació que han celebrat sessions han estat els següents: Consell escolar municipal, xarxa Inclusió, Consell Dona, Consell Drogodependències, Consell Serveis Socials, Consell Turisme, Consell Salut, Consell Comerç, Districte Llevant, Consell Esports, ConsellCultura, Consell Gent gran, Consell Interculturalitat, Districte Nord, Consell de Joves, Consell Urbanisme, Districte Centre, Consell Solidaritat, Consell Mobilitat, Districte Ponent i Anella Verda.
El model de pressupostos participatius d’enguany té tres pilars importants. En primer lloc, hi ha un pressupost de 200.000 euros –el doble que l’any passat- a disposició dels projectes de les entitats. Els projectes aprovats hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones.
Els procés de pressupostos participatius incorpora aquest any també 120.000 euros en inversions territorials dels Districtes -30.000 per a cadascun-.
El tercer pilar del model és aquest treball d’explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels consells esmentats així com la invitació a tots els ciutadans a poder assistir i participar encara que no siguin membres formals dels consells.
Un procés que finalitzarà l’11 d’abril de 2016
El procés de pressupostos participatius va arrencar l’octubre passat i finalitzarà el 31 de gener, una etapa durant la qual les entitats podran presentar les seves propostes. Durant el més de febrer es farà la valoració tècnica i al març s’exposaran, es presentaran i es votaran. Finalment l’11 d’abril es presentaran els resultats de forma oficial.
Podran presentar propostes totes entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament de Manresa a través d’una instància acompanyada del formulari a la web municipal o imprès a l’OAC, o bé mitjançat un correu electrònic a l’adreça participació@ajmanresa.cat. Les propostes de forma presencial es poden presentar a qualsevol registre de l’Ajuntament (OAC, Oficina Atenció Tributària, CIO, Policia Local o Edifici Infants).