La conferència es farà el dijous 28 de gener a les 20 h a l’edifici de la FUB2 i anirà a càrrec de Montserrat Pedreira, directora dels estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa.
Aquest dijous, 28 de gener, tindrà lloc la xerrada “Aprendre Ciència des del néixer” a càrrec de Montserrat Pedreira, directora dels estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-Universitat Central de Catalunya) des dels quals s’ha promogut el projecte LAB 0_6.
La ponència, que s’emmarca dins del 9è Cicle de xerrades per a mares i pares 2015 – 2016, es farà a les 8 del vespre a l’edifici de la FUB2 (Avinguda Bases de Manresa).
La ciència és vista sovint per la ciutadania com una àrea de coneixement reservada exclusivament a especialistes, i per tant, sembla xocant la idea d’associar la ciència als més menuts. Però si es considera la ciència com un fet quotidià i de reconèixer en les persones la necessitat de dotar de sentit tot allò que és visible, es fa palès que la ciència es genera des del naixement, i a més, d’una manera natural, gratificant i emocionant.
LAB 0_6 Centre de descoberta
Amb la finalitat d’imbuir el coneixement científic als infants i per tal que experimentin i desenvolupin les seves capacitats a través del joc, s’ha creat l’espai LAB 0_6, un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats que va ser inaugurat el passat mes de gener.
El Cicle de xerrades per a pares i mares està organitzat conjuntament per un grup d'escoles de Primària de Manresa, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), la Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPA), les AMPA dels instituts, la Fundació Universitària del Bages (FUB) i l'Ajuntament de Manresa.