L'Ajuntament de Manresa rep 26 projectes que optaran a ser seleccionats en els pressupostos participatius

Aquest mes de febrer s’ha iniciat la fase d’anàlisi tècnica d’aquestes propostes presentades per les entitats de la ciutat per estudiar que tinguin viabilitat i amb l’objectiu de resoldre dubtes i aclariments que puguin sorgir.



imagen

Les entitats de la ciutat han presentat un total de 26 projectes per ser inclosos dins els pressupostos participatius 2016, impulsats per la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa.  El 31 de gener passat va finalitzar el període de presentació de propostes i durant tot el mes de febrer els tècnics municipals faran una valoració tècnica dels projectes rebuts.  

 

Un cop finalitzi aquesta fase d’anàlisi, l’Ajuntament informarà a les entitats de la viabilitat de cadascuna de les propostes presentades, s’intentarà resoldre els dubtes o requerir d’aclariments que puguin sorgir. Finalment, s’informarà a les entitats si el projecte presentat s’accepta o no. En cas de ser desestimat, se’ls comunicarà el motiu tècnic de la decisió.

 

Durant el mes de març els pressupostos participatius entraran en la fase decisiva. En primer lloc, totes les propostes aprovades s’exposaran del 9 al 24 de març a la Sala d’Exposicions de la Plana de l’Om.  Posteriorment,  cadascuna de les entitats les presentaran de forma pública en un acte que es celebrarà al Teatre Conservatori el dia 1 d’abril, a les 8 del vespre.  

 

A partir de la presentació pública de les propostes s’iniciarà la votació per part dels ciutadans. Ho podran fer el mateix dia 1 d’abril al Teatre Conservatori; a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del 4 al 8 d’abril; o bé on line a través del web municipal i el mòbil (APP VIuManresa) de l’1 al 10 d’abril.

 

El procés finalitzarà el dia 11 d’abril, amb una sessió oberta a la ciutadania, les entitats i premsa, en la qual s’informarà dels resultats de la votacions i dels projectes seleccionats. 

 

Increment de la partida pressupostària

 

El model de pressupostos participatius d’enguany, que va arrencar  el novembre passat, té tres pilars importants. En primer lloc,  hi haurà un pressupost de 200.000 euros –el doble que l’any passat- a disposició dels projectes de les entitats. Els projectes aprovats hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones.

 

Els procés de pressupostos participatius incorpora aquest any també 120.000 euros en inversions territorials dels Districtes -30.000 per cada un-.

 

El tercer pilar del model ha estat el treball d’explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels Consells Municipals Sectorials així com la invitació a tots els ciutadans a poder assistir  i participar encara que no fossin membres formals dels consells.

 

 

Documents relacionats

  • imagen