Èxit de públic en les visites al Teatre Conservatori i a l'antic convent de Sant Domènec

Entre divendres a la tarda i diumenge el migdia, 265 persones van poder conèixer els diferents espais que configuren el conjunt edificat amb les visites organitzades per l'Ajuntament de Manresa dins la campanya informativa prèvia a la consulta sobre el futur del Conservatori que es celebrarà els propers dies 10 i 11 de maig.


imagen

Èxit de públic en les visites organitzades per l’Ajuntament de Manresa al Teatre Conservatori i a l’antic convent de Sant Domènec aquest cap de setmana. Unes 265 persones van poder conèixer els diferents espais que configuren el conjunt edificat dins de la campanya informativa prèvia a la consulta sobre el futur del teatre que es farà els propers dies 10 i 11 de maig.

L'Ajuntament de Manresa va organitzar aquestes visites per tal de donar a conèixer l'edifici en el seu estat actual. Els historiadors Francesc Coma, Marta González i Jordi Piñero van mostrar les restes del convent i del claustre neoclàssic als locals dels Armats de Manresa, al vestíbul del teatre i als despatxos del Galliner, acompanyant la visita amb les explicacions oportunes.

Així els historiadors esmentats van detallar quina ha estat l'evolució de l'edifici al llarg de la història, des del seu origen com a convent dels dominics fins a l'estat actual, amb la construcció del teatre a l'interior del claustre, la destrucció de l'església i la utilització dels antics espais del convent com a escola, caserna militar i seu d'entitats i altres serveis. 

A continuació, el personal tècnic del Kursaal va descobrir les parts més desconegudes del teatre, des de la llotja del galliner fins al darrera de l'escenari i van explicar el funcionament del teatre i els usos que té. 

Finalment, tècnics de l'àrea d'urbanisme de l'ajuntament van ensenyar els espais de l'Orfeó Manresà, del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, de les aules de l'antic conservatori de música i de les dependències que ara ocupa l'associació de veïns Passeig i rodalies, on s'observen també restes de la galeria del claustre. 

En aquests espais es va exposar quin és l'estat actual del conjunt i quines actuacions s'haurien de dur a terme a partir de les diferents propostes que hi ha actualment en debat. També van comentar l'encaix urbanístic de l'edifici en el seu origen i fins a l'actualitat.

Els visitants van entrar en grups d'entre 10 i 25 persones amb una freqüència de 15 minuts i cada visita va durar una hora aproximadament. La majoria de participants va mostrar la seva sorpresa per la descoberta d'espais que no coneixien. També van poder valorar l'estat en què es troba l'edifici.

Les visites, que es van dur a terme al llarg de tot el cap de setmana, el divendres 25 a la tarda, de 18 a 20h; el dissabte 26 matí, de 10 a 14h; i el diumenge 27 matí, de 10 a 14h; van comptar amb la col·laboració dels Armats de Manresa, del Galliner, de l'Orfeó Manresà i de voluntaris culturals.

Documents relacionats

  • imagen