Manresa se situa entre les poblacions amb un major èxit del programa Reempresa

El balanç 2012-2015 de la Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot col·loca Manresa en sisena posició dels 35 centres de la província de Barcelona que treballen per contribuir a la transmissió d’empreses evitant el tancament de negocis. 


imagen

Manresa està situada entre les poblacions amb major èxit del projecte Reempresa que ofereix el Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa, segons un informe publicat per la Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot en el qual es fa balanç del període 2012-2015 des de la implantació d’aquest projecte que té per objectiu impulsar i estructurar la transmissió d'empreses evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació a la ciutat.

 

Segons aquest balanç, des que el 2012 que es va signar el conveni entre la Diputació i la Patronal Cecot s’ha reforçat la fase de creixement del Centre de Reempresa de Catalunya, dotant a 35 Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) de la metodologia i experiència de Reempresa per donar suport a la continuïtat de l’empresa catalana en el territori.

 

Durant aquests tres anys, als 35 centres s’han materialitzat 256 casos d’èxit, en els quals reeemprenedors han aconseguit donar continuïtat a empreses econòmicament viables. D’aquests 256 casos d’èxit, Manresa n’ha aconseguit 16, la qual cosa la situa en sisena posició de la província, darrera de Sabadell (30), Badalona (27), Mataró (19), Granollers (18) i Mollet del Vallès (18).

 

Pel que fa al total d’inversió induïda en aquests 256 casos d’èxit ha estat de 13.748.475 euros. L’Ajuntament de Badalona (1.987.963 euros) és el centre que més n’ha aconseguit, seguit de Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Granollers. Manresa se situa en cinquena posició amb una inversió induïda de 954.820 euros. El preu mig de les 256 operacions de compravenda se situa en 53.704,98 euros.

 

En l’apartat d’altes d’empreses cedents, de les 997 empreses registrades, l’Ajuntament de Sabadell és el centre que més n’ha donat d’alta (98), seguit de Mataró (78), Granollers (76) i Manresa (75). En el cas d’atenció a reemprenedors, dels 1.251 usuaris registrats, Mataró (100) n’ocupa el primer lloc, seguit de Sabadell (99), Granollers (88), Badalona (87) i Manresa (87).

 

 

El Centre Reempresa del CEDEM treballa des del febrer de 2013

 

Des del febrer de 2013, Manresa compta amb un Centre Reempresa dins del CEDEM on s'ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. El seu objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d'empreses com a via de creixement d'activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació a la ciutat.

 

Fer créixer una empresa sense necessitat de començar de zero. Reempresa és el mecanisme professional pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d'una empresa d'un altre, en funcionament, sense haver de passar per la fase de crear-la. En la majoria de PIMES i en els casos d’empresaris individuals, aquest procés significa l'assumpció de les tasques de direcció i gestió per part del reemprenedor.

 

En estructurar el procés de Reempresa, es mantenen tots els actius de l'empresa i aquesta continua en funcionament, salvaguardant els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l'esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament de l'empresa. Aquesta valoració del patrimoni empresarial convé a les dues parts i al país en general pel que té d'acceleració del procés de viabilitat econòmica de l'empresa en el procés de creació.

 

És evident que l'empresa en funcionament ordinari té moltes més possibilitats i capacitats de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero. A més es pot evitar els processos empresarials de tancament. 

Documents relacionats

Reempresa
  • imagen