L'alumnat de les escoles Ave Maria, La Font i Flama reviuen amb vinyetes la història de la misteriosa Llum

La Festa de la Llum 2016 arrenca amb força amb una excel·lent posada en escena d’un pregó infantil que ha sumat música, vinyetes i paraules per recordar els fets històrics que va viure la ciutat de Manresa al segle XIV.


imagen

Un emocionant cant dels Goigs de la Llum, amb direcció musical de Núria Pedrico i Estfer Comas, i interpretat per tots als assistents posats dempeus d’un Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ple de gom a gom, ha estat la culminació d’un excel·lent pregó infantil protagonitzat aquest matí per l’alumnat de 5è de primària de la l’escola Flama i de 6è de primària de les escoles Ave Maria i la Font.

 

El pregó ha estat molt emotiu, original i molt ben coordinat per part de l’alumnat que, amb el suport de gairebé una seixantena de vinyetes acompanyades de frases explicatives de cadascuna d’aquestes, recordaven els fets més importants que van succeir al segle XIV i que es commemoren cada mes de febrer, any rere any, a la ciutat de Manresa per la festa de misteriosa Llum.

 

L'acte s'ha obert amb la benvinguda de la 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i a continuació amb la intervenció d’Anjo Valentí, president del Club de Tennis Manresa, entitat administradora d'aquesta edició de la Festa de la Llum, el qual ha volgut imaginar-se com eren fets i els costums dels infants que van viure l’any 1345 i destacar la persistència d'un valors universals tant dels joves del passat com del present com són “el respecte, la educació, gaudir jugant i el treball en equip".

 

Després de la posada en escena del pregó per part de l’alumnat, s’ha donat pas al parlament de cloenda de Mireia Estefanell, qui ha agraït en nom del consistori el treball de l’alumnat i professorat de les escoles en l’acte i ha animat als assistents a “plantar cara a les adversitats” com van fer els manresans de fa més de 600 anys. Estefanell, que presidia l’acte per absència de l’alcalde Valentí Junyent, ha  fet una crida a l’alumnat  “a fer una mirada il·lusionada de futur per construir una ciutat millor”.

 

Després de la seva intervenció, Estefanell ha fet entrega d’un obsequi –una reproducció de l’escultura la Ben Plantada, de Josep Clarà- a cadascuna de les tres escoles participants.

 

Un cop finalitzat el cant dels Goigs de la Llum, dos nens/nenes han signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Manresa al despatx de l’alcalde.

 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen