S’han instal·lat a Santa Caterina i al Pou de Llum, a la Balconada, amb el skyline de la ciutat que va veure el sant en la seva estada a Manresa. Amb aquests nous elements es completa la senyalització turístico-patrimonial als llocs ignasians.
L’Ajuntament de Manresa ha instal·lat dos faristols panoràmics, al pla de la Torre de Santa Caterina i al mirador de la Balconada, on hi ha l'escultura del Pou de Llum. Contenen una imatge del skyline de la ciutat des d’aquests miradors privilegiats i el nom dels principals elements d’interès.
Aquests dos indrets formen part del camí de Sant Ignasi i s’han escollit per ser dos indrets molt significatius del viatge del pelegrí. Sant Ignasi de Loiola va arribar a la ciutat pel sector de Santa Caterina i la vista que s’ofereix des de la torre devia ser una de les primeres que devia tenir de la ciutat.
Pel que fa al Pou de Llum, aquesta escultura identifica el lloc on possiblement el sant va tenir una de les principals experiències místiques a Manresa, l’anomenada “Il·lustració del Cardener”, que significà el naixement de la seva missió apostòlica, a través d’una nova percepció del món, tal com ell mateix explica en un fragment de la seva autobiografia.
Aquests faristols panoràmics formen part del conjunt d’elements instal·lats en el marc del pla de senyalització direccional i informativa dels principal indrets ignasians promogut per l'Ajuntament de Manresa i finançat per la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona per a la identificació i posada en valor dels elements del patrimoni ignasià de la ciutat.
Les plaques, plafons i tòtems instal·lats, en conjunt, contenen informació relativa a la història i al valor patrimonial dels diferents elements senyalitzats i, sobretot, sobre la relació que sant Ignasi va tenir-hi. La informació es basa en la recerca històrica i inclou cites textuals de les principals obres de referència sobre la vida de Sant Ignasi.
Es completa el pla de senyalització dels llocs ignasians
Després de dues fase que es van executar els mesos de juliol i desembre de l’any passat, ara s'han col·locat aquests elements informatius que faltaven. Així es tanca el pla de senyalització dels llocs ignasians que té com a objectiu l’acollida i orientació dels visitants i la identificació i posada en valor d’aquest conjunt patrimonial que esdevé un recurs estratègic per al desenvolupament cultural i turístic de la ciutat.
Aquesta actuació s'ha fet dins el Pla de senyalització turística de Manresa subvencionat per la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona i forma part del Pla Director Manresa 2022.
El Pla Director Manresa 2022, així com la identificació dels llocs ignasians i la redacció dels continguts dels diferents elements informatius han estat fets per les empreses consultores Catemocions, SL i Quaderna, SLU, contractades per l'Ajuntament de Manresa. La producció i instal·lació han estat a càrrec de l'empresa SEÑALES GIROD, SL i gestionada conjuntament des de l’Oficina de Turisme, la Secció de Cultura i la Secció de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa. El pressupost total de l'actuació ha estat de 60.000€, subvencionats íntegrament per la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona.
L’actuació s’integra, també, dins del projecte global de senyalització turística i patrimonial que, des de la preparació d'un manual d'estil que es va fer l'any 2009, s’ha anat executant per fases amb l'objectiu de donar coherència, visibilitat, utilitat i modernitat a la senyalètica que ha de reforçar el patrimoni cultural de la ciutat i el seu valor com a element que personalitza i dignifica la ciutat i com a recurs turístic de primer ordre.