Es començarà a pintar el proper dilluns 28 d’abril i està previst que l’actuació artística duri tres dies. El mural, situat al tram final del Passeig Pere III, farà 40 metres de llargada per 2 d’alçada.
L’artista manresana Susanna Ayala decorarà el mur que protegeix el solar que ha deixat l’enderrocament de Can Perdiu, la casa que hi havia al final del Passeig, abans de creuar a Sant Domènec. El mural, de 40 metres de llarg per 2 d’alçada, es començarà a pintar a partir del proper dilluns 28 d’abril i està previst que s’acabi en tres dies. Es tracta d’una pintura d’estil no figuratiu i colorista.
Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Manresa vol donar valor amb un element estètic un espai cèntric de la ciutat que, per motius de seguretat, es va haver d’enderrocar.
Manresa ja té un mural firmat per Ayala, al Parc Vila Closes (al Barri de la Plaça Catalunya) que va pintar dins del projecte Murs Plàstics, impulsat pel Cercle Artístic i l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu d’embellir murs urbans de forma plàstica.
Cada vegada són més les ciutats que aposten per l’art urbà i deixen en mans d’artistes locals la decoració de murs i parets per embellir així barris i zones urbanes i donar-los singularitat.
El projecte Murs Plàstics
A Manresa ja fa temps que el Barri Vell ha anat guanyant color gràcies al projecte Murs Plàstics, impulsat pel Cercle Artístic conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i que té l’objectiu d’embellir, dinamitzar i dignificar el Centre Històric de la ciutat a partir d’intervencions artístiques als seus murs.
En les darreres setmanes s’han sumat a la ciutat sis obres noves i s’han rebut una trentena de noves propostes artístiques per seleccionar i per continuar embellint les parets de la ciutat amb obres d’alt nivell.
Des que es va iniciar aquesta iniciativa, el novembre passat, ja s’han realitzat un conjunt de sis intervencions, quatre d’elles en el Casc Històric –carrer de la Mel, Camp d’Urgell i Barreres- amb autors com Joan Turull, Benvi Parrilla, H101 i Roc Blackblock; una al Passatge Salvador Espriu, d’Eduard de Pobes; i un altre al Parc Vila Closes, de Susanna Ayala
A Murs Plàstics s’hi pot participar tant a títol individual com col·lectiu i els projectes són de temàtica i disciplina lliure i s’han de realitzar sobre els murs proposats en un inventari d 'aquests espais que es pot veure i descarregar des del bloc www.murspalstics.wordpress.com. Aquest mateix bloc, a part dels espais proposats, també mostra les intervencions que finalment es duen a terme.