Èxit rotund de la segona edició de la Marxa del Pelegrí, de Montserrat a Manresa

Cansament però satisfacció i comentaris positius respecte l’organització, el recorregut, els avituallaments... Aquest és l’ambient que es vivia ahir al migdia al Museu Comarcal de Manresa, punt d’arribada de la segona edició de la Marxa del Pelegrí. La caminada que cobreix l’últim tram del camí ignasià, entre Montserrat i Manresa, va esgotar totes les places disponibles i es va celebrar sense cap incidència.


imagen

Un magnífic dia de primavera va acompanyar els cinc centenars de participants a la Marxa del Pelegrí, que es va celebrar ahir al matí. La caminada no competitiva, de 24 quilòmetres de recorregut, cobreix l’últim tram del Camí Ignasià, entre el monestir de Montserrat i Manresa, i va exhaurir, ja uns dies abans de la prova, totes places disponibles, tot i que aquesta xifra ja s’havia ampliat de 300 a 500 en aquesta segona edició. La marxa va desenvolupar-se sense cap incidència remarcable i el balanç és altament satisfactori. El primer en arribar al Museu Comarcal de Manresa va ser Jaume Grau, i rere seu, esglaonadament, la resta de participants.

 

La valoració i els comentaris recollits van ser molt positius. Tant per l’organització, com per la qualitat i quantitat dels avituallaments, com per la possibilitat d’accedir fins al monestir de Montserrat en tren. Aquesta va ser una de les novetats d’aquest any. La majoria de participants van optar per l’opció proposada per l’organització d’anar des de l’estació de l’autobusos de Manresa en tren de FGC fins a Monistrol de Montserrat, i d’allà al monestir en cremallera.

 

La caminada va començar a 2/4 de 9 del matí i va incloure quatre avituallaments al llarg del recorregut, més a la sortida i a l'arribada, amb botifarrada a l'avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell. Igualment, incloïa assegurança, un carnet del pelegrí pels qui la van fer de nou, una samarreta tècnica, “Brou del Pelegrí” edició especial d’Aneto i Fundació Alícia, i cervesa del Pelegrí, gentilesa de Cerveses Artesanes Guineu.

 

A l’arribada, es va oferir una sessió d’estiraments, amb el suport de la FUB, així com de ioga i meditació, per a regenerar cos i ment després del pelegrinatge, a càrrec d'Aura Ioga. També es va fer un concurs de fotografies a Instagram, els guanyadors del qual es donaran a conèixer els propers dies.


El camí d’Ignasi

L’objectiu de la caminada és seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d'onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús.

 

La caminada va tenir el suport d'entitats i empreses col·laboradores com Aigües de Manresa, Parc de la Sèquia, Forn Jorba, Aura Ioga, UManresa, Llobet, Joviat, Mebaline, Aldi, Aneto, Grup Cube, celler Oller del Mas i Cerveses Guineu.

 

Es tracta d’una activitat dins el Projecte Manresa 2022, que es presenta com una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

La Marxa també es va aprofitar per fer èmfasi en la situació dels refugiats a Europa i per informar breument sobre possibles formes de col·laboració per part de la ciutadania, tot fent visible el contrast entre l’èxode forçat de persones i l’experiència voluntària del pelegrinatge. 

Documents relacionats

  • imagen