En aquesta edició, se n’han format 40 amb aprenents procedents del Marroc, Ruanda, Bulgària, el Brasil, Holanda, Colòmbia, Armènia i Mèxic, entre d’altres.
Ahir, dimarts, 19 d’abril, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat va engegar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua, un activitat que posa en contacte persones catalanoparlants amb persones que no parlen el català habitualment amb l’objectiu de fer pràctica oral durant una hora a la setmana.
L’acte de presentació es va dur a terme al Centre Cultural el Casino i va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Anna Crespo, que va destacar la gran satisfacció que sentia en veure la sala plena de participants i va elogiar la tasca d’uns i altres en el fet de de col·laborar a enfortir els vincles entre la comunitat catalana i la nouvinguda a través d’un element tan imprescindible com la llengua.
A continuació la trentena de persones assistents van poder conèixer i intercanviar les primeres impressions amb la seva parella lingüística. En aquesta edició, se n’han format 40 amb aprenents procedents del Marroc, Ruanda, Bulgària, el Brasil, Holanda, Colòmbia, Armènia i Mèxic, entre d’altres.
A banda de la quarantena de parelles que inicien ara la seva participació al programa, cal destacar que n’hi ha 23 d’edicions anteriors que continuen actives. Aquest és el cas de la Marianna, de Rússia, i la Montse, que són un exemple de parella exitosa, ja que, segons van manifestar, entre elles s’ha creat un vincle que van més enllà del pur aprenentatge de la llengua.
Pel que fa a la comarca, cal dir que el programa no només és actiu a Manresa, on es concentren la majoria de parelles lingüístiques, sinó que també té presència a municipis com Artés, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Feliu Sassera, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Monistrol de Montserrat.
El Voluntariat per la llengua va néixer el 2003 i ja són més de 100.000 parelles lingüístiques les que s’han format a tot el territori català. Les persones interessades a participar-hi poden fer-ho en qualsevol moment de l’any a través de www.vxl.cat o adreçant-se de manera presencial al Centre de Normalització Lingüística Montserrat, situat al carrer Jaume I, 8, de Manresa.