L'Ajuntament finalitza la millora del paviment a la cruïlla del Pont de Sant Francesc

L’actuació forma part de la segona part dels treballs inclosos en el Pla de Millora de l’Espai Urbà


imagen

La Secció de Manteniment i Barris de l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat els treballs de millora del paviment a la cruïlla de la Muralla Sant Francesc amb el Pont de Sant Francesc i el carrer Mossèn Vall. Aquesta actuació formava part de la nova fase del Pla de Millora de l’Espai Urbà que també ha inclòs treballs al carrer del Cos i l’avinguda de les Bases. 

 

Aquestes millores, que han tingut un cost de  25.159 euros, són actuacions considerades prioritàries i que donen continuació als treballs realitzats el mes passat als carrers Xiprer, Bonsuccés i plaça del Remei.

 

El Pla de Millora de l’Espai Urbà neix per fer front a les necessitats detectades per l’Auditoria de l’Espai Urbà impulsada per les regidories de Barris i Acció Comunitària i de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de detectar, prioritzar i programar les actuacions més necessàries als barris amb la col·laboració de les entitats veïnals i altres col·lectius de la ciutat. 

 

El treball d’auditoria s’ha dut a terme per part dels tècnics de les diferents seccions i departaments de l’Ajuntament de Manresa i, s’ha complementat amb la col·laboració d’una empresa externa que ha contribuït en el treball de camp. Aquest document recollirà informació detallada sobre l’estat de les calçades/ferm, voreres, rebaixos, passos de vianants, mobiliari urbà, parcs i jardins, enllumenat i neteja.

 

Un treball d’Auditoria amb el suport i la implicació de la ciutadania

 

El treball d’Auditoria de l’Espai Urbà està obert a la participació de les entitats veïnals i diversos col·lectius de la ciutat que coneixen de primera mà quines són les mancances del dia a dia i els aspectes de millora que cal abordar i donar solució de forma més immediata. Un dels elements destacats d’aquest treball ha estat introduir l’element participatiu de la societat civil a l’hora d’analitzar l’espai públic.

 

Aquesta iniciativa  ha permès millorar la comprensió de les intervencions públiques per part de la ciutadania, fomentar la implicació i la responsabilitat compartida entre  aquesta i l’administració local i identificar els elements vertebradors de la identitat d’un territori incidint en l’element de pertinença a un barri.

 

Així doncs, aquests col·lectius de voluntaris han realitzat un exercici de participació, tot fent una anàlisi de l’estat de l’espai públic de la ciutat. Els voluntaris han valorat diferents aspectes, com ara paviment i calçada, senyalització, enllumenat, civisme, mobiliari urbà, jardineria, patrimoni i neteja.  Posteriorment, aquest treball és analitzat i implementat pels tècnics municipals de la regidoria e Qualitat Urbana i Serveis.

 

En els cas dels parcs i jardins, enllumenat i neteja, com que aquests serveis estan gestionats per empreses concessionàries, aquestes ja fan valoracions internes  que s’inclouen en aquesta auditoria.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen