La geganta Pubilla celebra 65 anys en una festa parcialment suspesa a causa de la pluja

S'ha pogut celebrar el 65è aniversari de la geganta Pubila, però amb una festa molt afectada per la pluja. Els gegants de la ciutat i les colles participants s'han desplaçat de Casa Caritat a l'Ajuntament, on s'ha fet el lliurament de records i alguns gegants han ballat improvisadament a la plaça. L'acte central, que era el ball de la Pubilla amb membres de l'Esbart Manresà, que només s'havia vist dos cops, s'ha hagut d'ajornar.

 

imagen

La pluja intermitent ha afectat la festa del 65è aniersari de la geganta Pubilla. La cercavila que s'havia de fer entre la Bonavista i Sant Domènec i la ballada en aquesta plaça s'han hagut de suspendre. Els gegants de Manresa i dels barris i entitats de la ciutat, així com de colles de tot el país, han arribat a Casa Caritat, com estava previst, però a l'hora de començar la cercavila feia una pluja fina però continuada.

 

Per aquest motiu, s'ha decidit que els gegants i totes les colles es desplacessin a l'Ajuntament. Els gegants s'han plantat a sota dels porxos i alguns han ballat a la plaça improvisadament, al ritme de la banda que acompanyava els gegants de Solsona i la resta de músics i grallers. Alhora, representants de totes les colles han pujat a la sala de columnes de l'Ajuntament, on l'alcalde de Manresa, Valenti Junyent, i la regidora de Cultura, Anna Crespo, els han fet lliurament dels records commemoratius. L'alcalde ha agraït la presència de totes les colles de la ciutat i les que han arribat d'arreu del país.

 

Inicialment estava previst que la geganta Pubilla fes un ball, acompanyada de dansaires de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages. Es tracta de la "Dansa de la Pubilleta", que fins ara només s'ha ballat en dues ocasions, per l'estrena i en el 50è aniversari de la Pubilla. Avui s'ha comentat la possibilitat, que caldrà confirmar, que es pugui fer per la Festa Major, a final d'agost, o bé a l'octubre, quan s'escau exactament l'aniversari de la geganta.

Documents relacionats

  • imagen