Idees Joves premia alumnes de la Joviat i dels instituts Guillem Catà, Lacetània i Pius Font i Quer

La sensibilització envers a col·lectius que pateixen diferents tipus de problemàtiques ha motivat gran part de les idees joves d’enguany. Així, una aplicació de mòbil per identificar productes aptes per a persones amb intoleràncies, l’adaptació d’habitatges per a subjectes amb disminució auditiva, són alguns dels projectes guardonats en aquesta edició.


imagen

Avui al matí, l’Auditori de la Plana de l’Om ha acollit la jornada final de la dotzena edició del programa Idees Joves que ha celebrat l’acte de lliurament dels premis del concurs d’idees empresarials i pla d’empresa organitzats per l’Ajuntament de Manresa des del CEDEM (Centre de desenvolupament Empresarial) i adreçat als alumnes de batxillerat i de cicles formatius. 

 

Durant el certamen s’han lliurat els guardons de les diferents categories que consta el concurs i que s’han repartit entre alumnes de l’Escola Joviat, i dels instituts Guillem Catà, Lacetània i Pius Font i Quer, en una edició que ha comptat amb la participació de 514 alumnes que han presentat 126 projectes.

 

El periodista de TV3, Francesc Soria, que ha estat el conductor de l’acte, ha donat la benvinguda als assistents i ha introduït el concurs en una sala plena d’estudiants, alumnes i professors. Després de visionar els vídeos dels projectes presentats, Soria ha donat a conèixer els finalistes i els guanyadors  i s’ha procedit al lliurament de premis.

 

L’entrega dels diferents guardons ha anat a càrrec de la regidora de Dinamització Econòmica  de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; de la regidora de Joventut, Anna Crespo i del president de la Delegació de la Catalunya Central de l’Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya, Àngel Noguera.

 

Els projectes i els premiats

 

Els guanyadors han estat,  en la categoria de la millor idea empresarial (dotat de 500 euros) “TICK OR CROSS”, una aplicació de mòbil que identifica si un producte és apte per a persones amb intoleràncies, de Laura Thomen de l’Escola Joviat.

 

En aquesta mateixa categoria s’ha donat un accèssit (250 euros) a la idea “COOKIEDIP”, presentada per Ivet Serra, també de l’Escola Joviat, que consisteix en un suport per sucar les galetes sense que caiguin dins del got.

 

Quan al premi al millor pla de viabilitat en l'àmbit de batxillerat i cicles formatius de Grau Superior (500 euros), ha estat per “RIPPER'S”, un restaurant temàtic de bàsquet, de Guillem Ribera i Marc Perarie, de l’Institut Pius Font i Quer.

 

En la mateixa categoria s’ha lliurat un accèssit (250 euros) a les fundes protectores per a smartphones “STOP&CHECK”, ideades per Laura Martínez de L’Institut Guillem Catà.

 

El Premi Idees Joves al millor pla de viabilitat adreçat als cicles formatius de Grau Mitjà (500 euros), l’ha rebut la microcaravana de fusta “ESCARAVANA”, d'Adrian Buzón, Miguel Coca i Alejandro Garcia de l’IES Guillem Catà.

 

En aquest apartat, l’accèssit (250 euros), ha anat a parar al producte “MEMORY FARMACS”, un joc per facilitar l’aprenentatge dels medicaments, de Yolanda Garcia de l’Escola Joviat.

 

Pel que fa als premis especials, el projecte més ben treballat (150 euros) ha estat per “TUPPER UP”, un tupper modern que permet saber la data que s’ha cuinat el producte i evitar-ne la caducitat, que han presentant els alumnes de l’Escola Joviat, Alex Corbera i Berta Carles.

 

Pel projecte més innovador (150 euros) el premi s’ha lliurat a un producte codi per a les línies de caixa dels supermercats de nom “RILCA SYSTEMS”, d’Antonio Trinidad i Sergi Santamaria de l’IES Lacetània.

 

Així mateix, l’estudiant de la Joviat, Maria Fátima Malé s’ha emportat el guardó al projecte més ben desenvolupat (150 euros), per un servei de compra a domicili per a persones amb problematiques diverses anomenat  “MALÉCOM”.

 

Finalment, Adrian Ionescu, Dragos Roberto, i Aida Guitart de l’IES Lacetània han obtingut el guardó al  millor projecte cooperatiu (150 euros)  amb “PALPA EL SOROLL”, un servei d’adaptació d’habitatges per a persones amb disminució auditiva.

 

Per acabar la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, ha clos l’acte felicitant els alumnes i els ha encoratjat a continuar formant-se com un repte imprescindible per gaudir del  futur, impulsant l’activitat empresarial mitjançant el treball creatiu i l’emprenedoria.

 

Un projecte per fomentar la cultura empresarial i emprenedora

 

El programa idees Joves, impulsat per l’Ajuntament de Manresa i adreçat a alumnes de batxillerat i cicles formatius, té com objectiu principal fomentar l’emprenedoria i la creativitat empresarial entre els estudiants.

 

Les escoles que han participat en l’edició d’enguany han realitzat un treball basat en seminaris i tallers on s’analitzen idees empresarials i es potencien actituds positives vers la cultura emprenedora i els valors empresarials.

 

Els centres educatius participants en aquesta dotzena edició han estat: Escola Agrària, Escola Joviat, La Salle, i els instituts d’educació secundària: Cal Gravat, Guillem Catà, Lacetània, Lluís de Peguera, Pius Font i Quer i Llobregat de Sallent.

Documents relacionats

  • imagen