Les mares i pares de l'Ítaca s'organitzen per fer més cíviques i segures les entrades i sortides de l'escola

Diferents equips de monitors acompanyaran a peu, en bici i en bus urbà, els escolars per evitar l'aparcament de cotxes i el col·lapse a la carretera del Pont de Vilomara, davant de l'escola Ítaca. Igualment, la setmana del 13 al 17 de juny es posaran a prova tots els serveis d'acompanyament perquè puguin entrar en funcionament el proper curs 2016-2017.


imagen

La CAFI (Comunitat d'Adults i Famílies de l'Escola Ítaca), amb el suport i assessorament de l’Ajuntament de Manresa, planeja realitzar accions per millorar l'accés a l'escola i afavorir maneres de desplaçar-s’hi més eficients.

 

L'objectiu és que les arribades i les sortides del centre educatiu, en comptes de ser moments de tensió, nervis i col·lapse circulatori, siguin una altra oportunitat per educar, fent accions pensades col·lectivament i amb complicitat entre totes les famílies.

 

Es pretén que sigui més fàcil moure's sense cotxe i, en els casos que sigui inevitable, orientar l'aparcament fora de la proximitat de l'escola.  Per aquest motiu es proposen quatre tipus de serveis: un “Bus a peu”, un “Bus en bici”, un acompanyament en Bus urbà i els acompanyaments des dels entorns del Supermercat Dia.

 

Una altra mesura, que ja s'ha posat en funcionament, ha consistit en senyalitzar aparcaments dissuasius i indicar també els itineraris a peu entre l'aparcament i l'escola.

 

El "Bus a peu"       

 

Aquest "bus a peu" va adreçat a les famílies que viuen als barris de la Sagrada Família, la Font dels Capellans i Cal Gravat, dels cursos de p5, 1r, 2n,3r, 4rt, 5è i 6è. Consisteix a fer recorreguts partint d'un extrem dels barris propers a l'escola i recollint pel camí als nens i nenes que viuen entremig.

 

El "Bus en bici"

 

És un servei per a les famílies que viuen fora dels barris de la Sagrada Família, Font dels Capellans i Cal Gravat dels cursos de 3r, 4t, 5è i 6è. Es tracta de fer un sol recorregut, des del barri de Valldaura fins a l'escola, i recollir pel camí els escolars que viuen entremig.

 

El Bus urbà

 

També va dirigit a les famílies dels barris que no són propers a l'escola. Consta de posar un monitor a la línia del Bus Urbà de les línies 8 Perimetral, 1 Balconada i 4 la Font . Aquesta persona, que estarà present dins del bus en tot el recorregut, durà a terme la tasca d'acollida i supervisió en el trajecte de tots els nens i nenes que s'esperen en les diferents parades d'aquesta línia. El retorn es farà de la mateixa manera.

 

Acompanyaments des del Supermercat Dia

 

Es fixarà un emplaçament al carrer Joan Fuster, a prop del Supermercat Dia, en el qual dos monitors acolliran les nenes i els nens, els agruparan i es faran acompanyaments-llançadora fins a l'escola.

 

Senyalitzar zones d'aparcament connectades amb camins de vianants

 

S'han col·locat panells informatius de les zones recomanades d'aparcament i del recorregut a peu per accedir amb comoditat i seguretat a l'escola.

 

Per dissenyar aquests serveis, s'ha recavat informació sobre les necessitats de mobilitat de les famílies i les seves preferències de mitjans de transport a través d'una enquesta personalitzada. En total, s'han recollit dades de 92 famílies que fan referència a la mobilitat de 120 alumnes.

 

Del total de 120 nens i nenes que s'han de desplaçar, uns 91 es podrien acollir a alguna de les opcions plantejades. Concretament, 31 podrien optar per anar a peu, 10 per anar en bici, 16 per fer els desplaçaments en bus urbà i 34 nens i nenes arribarien amb el cotxe dels seus pares fins el carrer Joan Fuster i des d'allà els monitors farien els acompanyaments a peu fins a l'escola.

 

Setmana del 13 al 17 de juny: prova pilot

 

Per posar a prova cada un d'aquests serveis, es preveu realitzar un test de cada un durant la setmana del 13 al 17 de juny. D'aquesta manera, s'obtindrà més informació per a organitzar aquests serveis de cara al curs 2016-17.

Documents relacionats

  • imagen