Minut de silenci a Manresa amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades

La concentració s’ha fet a les 12 del migdia a la Plaça Major amb la presència de l’alcalde Manresa, Valentí Junyent. L’acte té l’objectiu de recordar i denunciar la situació que viuen milers de persones que es veuen obligades a fugir de les seves llars. 


imagen

Avui dilluns, 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, s’ha celebrat a la Plaça Major de Manresa un minut de silenci per recordar i denunciar la situació que viuen milers de persones que es veuen obligades a fugir de les seves llars per motius de guerra, raça, religió, nacionalitat, orientació sexual, pertinença a un grup social determinat o opinions polítiques, i que molt sovint perden la seva vida en aquest camí cap a la llibertat.

 

La concentració –que ha aplegat una cinquantena de persones- s’ha fet davant la porta de l'edifici consistorial amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; de la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària; així com altres regidors i regidores de l’Ajuntament, treballadors municipals i ciutadans i ciutadanes que s’han afegit a la convocatòria de l’Ajuntament de Manresa.

 

L’acte s’emmarca dins els actes organitzats a la ciutat per sensibilitzar la població sobre les causes que motiva l’actual crisi de refugiats i, al seu torn, posar en valor el treball de les entitats i ONG que es dediquen a l’asil, l’acollida i el benestar dels refugiats.

 

La convocatòria té l’objectiu també de fer un crida a les Institucions de la Unió Europea perquè garanteixin l’arribada amb seguretat i condicions dignes de totes aquestes persones i que siguin tractades com el que són, ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Documents relacionats

  • imagen