L’acte tindrà lloc el proper dijous, 15 de setembre, a les 18 hores, a la sala d’actes de la FUB2 - Antic CTM.
L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages han organitzat una jornada de debat sobre el salari mínim de ciutat, un acte que tindrà lloc el proper dijous, 15 de setembre, a les 18 hores, a la sala d’actes de la FUB2 (Bases de Manresa 1 - Antic CTM).
Durant la jornada es debatrà sobre els avantatges i desavantatges si s’estableix un salari mínim de ciutat, fórmules per calcular els seus imports i possibles instruments a l’abast dels Ajuntaments per tal d’incentivar la seva implementació a escala local. També es donaran a conèixer experiències internacionals relacionades amb aquesta idea.
L’acte serà conduit per la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i la consellera de Promoció Comarcal, Fina Rodríguez. Comptarà amb la participació d’Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector i Raül Ramos (foto), professor d'Economia del grup AQR-IREA de la Universitat de Barcelona.
El salari mínim a Espanya és dels més baixos de la Unió Europea
En la situació de crisi actual s’ha posat de manifest que el Salari Mínim Interprofessional (SMI) –fixat actualment pel govern de l’Estat en 655,20 euros- no garanteix un nivell de renda acceptable i que hi ha persones i famílies que es troben al llindar de la pobresa tot i disposar d’una feina remunerada al mercat laboral. A més, el salari mínim a l'Estat espanyol és dels més baixos del conjunt de la Unió Europea quan es compara amb el salari mitjà. Les institucions europees recomanen augmentar-lo per tal de garantir un nivell de vida digne als treballadors i treballadores i a les seves famílies.
Per donar resposta a aquesta situació, diversos Ajuntaments de la comarca han posat en marxa iniciatives per impulsar l’establiment d’un salari mínim de ciutat que permeti viure amb dignitat i evitar situacions de precarietat i penúria laboral. El propi Ajuntament de Manresa ha incorporat una actuació al Pacte de Ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social en aquest sentit.