Una trentena de persones participen en la caminada cardiosaludable per la Setmana del Cor

L’objectiu de l’activitat era el foment de l’activitat física com a eina de salut i, a la vegada, donar a conèixer la localització dels desfibril·ladors automàtics externs (DEA) ubicats a diferents punts de la ciutat.


imagen

Amb l’objectiu de fomentar l’activitat física com a eina de salut i com a cloenda de la Setmana del Cor, aquest dissabte 1 d’octubre al matí, va tenir lloc la caminada de Marxa Nòrdica per Manresa i el Parc de l’Agulla. El trajecte va estar guiat per fisioterapeutes i personal sanitari d’Atenció Primària que van donar a conèixer aquesta modalitat esportiva i els seus beneficis per la salut. 

 

L’activitat va estar participada per una trentena de persones de totes les edats entre les quals hi havia la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich, que va anar mostrant als assistents la localització dels desfibril·ladors externs (DEA) que estan ubicats a diferents punts de la ciutat.

 

Es va sortir a les 9 del matí des de la Fundació Universitària del Bages en direcció al camí del Parc de l’Agulla. Allà es va fer la primera parada amb obsequi d’aigua i pomes per a tots els participants. Aprofitant la parada, el personal de la empresa Reanima, que anava seguint els caminaires amb el cotxe d’assistència, va fer una demostració pràctica de com s’han d’utilitzar els DEA en cas de necessitat.

 

L’itinerari va continuar cap a la Plana de l’Om on es va fer un simulacre de primers auxilis a càrrec del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) amb la col·laboració de voluntaris que van fer d’actors. L’activitat va finalitzar a la plaça Sant Domènech amb demostracions pràctiques de primers auxilis per a tothom qui volgués saber com actuar davant d’una situació de risc d’una persona.

 

Fomentar hàbits de vida cardiosaludables

 

Així, es posa el punt i final a la sisena edició de la Setmana del Cor, que organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el programa Universitat Saludable del Campus Manresa de la UVic-UCC, s’ha celebrat entre els dies 27 de setembre i 1 d’octubre amb la finalitat de promoure hàbits de vida cardiosaludables entre la població.

 

Enguany, s’ha comptat amb la implicació d’una vintena d’entitats, institucions i empreses, principalment dels àmbits de la salut i de l’esport. Les activitats portades a terme, sota el lema ‘Cuida el teu cor. Viuràs més. Viuràs millor’, han estat una taula rodona sobre la pràctica de l’esport a totes les edats, la presentació del programa Fifty-Fifty, i la caminada cardiosaludable.

Documents relacionats

  • imagen