Les actrius Tàtels Pérez i Mireia Cirera escenifiquen la darrera entrevista entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany a l’abril de l’any 1991, en la seva darrera trobada abans de morir ambdues de la mateixa malaltia. L’obra tindrà lloc a la Sala petita del Kursaal a les 21 hores.
L’espectacle “Ens havíem barallat tant!” inaugura aquest dijous, 13 d’octubre a les 21 hores, la desena edició del Tocats de Lletra. La funció, que tindrà lloc a la Sala petita del Kursaal, escenifica la darrera trobada entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany en una entrevista per a la revista Cultura a l’abril de l’any 1991, abans de morir ambdues de la mateixa malaltia ara fa 25 anys.
El diàleg, interpretat per les actrius bagenques Tàtels Pérez i Mireia Cirera, posa sobre la taula les idees i reflexions d’aquestes escriptores que comenten, parlen i recorden els moments compartits des que van coincidir a l’Escola Adrià Gual. Es tracta d’una conversa a través del temps que posa en evidència allò que les unia i també allò que les separava, i sobretot allò que les feia còmplices.
“Ens havíem barallat tant!” és una coproducció de Tocats de Lletra (Ajuntament de Manresa) amb l’Espai Betúlia (Ajuntament de Badalona). Dirigit per Ivan Padilla amb l’assessorament d’Isabel Graña, el muntatge també es durà als centres d’ensenyament de secundària de la ciutat.
És un espectacle gratuït i es poden recollir les invitacions a les taquilles del Teatre Kursaal fins a una hora abans de la funció.
Les protagonistes
Tàtels Pérez: Actriu sallentina llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona (1996) i postgrau de Pedagogia del taller de teatre pel I.T de Barcelona (2006/07). Formà part de la companyia Zel teatre en l’obra Tocades per Molière, dirigida per Frederic Roda i Fàbregas. Component de la Cia. Gog i Magog com a actriu en diversos espectacles com: Icarus, Parasitum... i com a directora en: La fira de l’aixada de Manresa i La fira de les bruixes de St. Feliu Sasserra.
Actriu de la cia Grappa teatre en l’obra Interruptus dirigida per Gilbert Bosch; de la companyia Míte-les en Amor Prozac i dubtes, dirigida per Lluís Hansen. Component de Cia. Míte-les en Fins que l’amor ens separi, dirigida per Sílvia Sanfeliu i de la Cia. Mite-les en Crispetes, dirigida per Tamzin Townsend i Ariadna Martí. Actriu en l’espectacle L’inaugural al teatre Kursaal de Manresa dirigit per Montse Colomé.
Actuà als curtmetratges “Maria, una elecció moral”, “Recordo la ciutat” , “La carrera d’Anna” i “Tres germanes segons Txejov”, dirigits per Lambert Botey, etc. També va participar en la pel·lícula Amic/amat de Ventura Pons, i en les sèries de TV3 “Nissaga de poder”, “Laura”, “La memòria dels cargols” de Dagoll Dagom.
Mireia Cirera: Actriu manresana i docent d’interpretació. És llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de text. Complementa la seva formació amb cursos de clown amb Marcel Gros, curs de declamació amb Frederic Roda, de cant amb Hellen Gallagher i acrobàcia amb Jordi Vilà.
Professionalment ha participat en produccions destacades com “Blood Wedding”, dirigida per Paula Mcgee i la cia. Annece Theatre, realitzant una gira per Escòcia i Irlanda. Del 1994 al 2000 va ser membre de la companyia Gog i Magog.
Actriu i ajudant de direcció a “L’amansiment de la fúria”, de William Shakespeare, companyia Parking Shakespeare. Amb aquesta companyia participa a les produccions: “Nit de reis” , amb direcció d’Ivan Beltran, “ Molt soroll per res” amb direcció d’Israel Solà i “Al vostre gust” amb direcció de Llàtzer Garcia.
El Tocats celebra 10 anys
El Tocats de Lletra, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, arriba a la seva desena edició convertit en un festival poètic i literari de referència a Catalunya. Enguany, i sota el títol de “Complicitats”, el certamen, que tindrà lloc del 13 al 30 d’octubre, oferirà un programa extens i variat amb una quarantena de propostes culturals, innovadores i de qualitat.
Més actes
Avui, dimarts 11 d’octubre a les 20 hores, l’Espai Plana de l’Om acollirà el diàleg entre l’historiador, Joaquim Aloy i Jordi Finestres, autor de la biografia “Josep M. Planes, set trets al periodisme a la Rabassada” que gira al voltant de la figura del periodista Josep Mª Planes, assassinat al 1936 per un escamot de la FAI.
L’exposició fotogràfica “10 anys de Tocats” obre portes per oferir al públic un repàs de la trajectòria del festival durant aquest període de temps. La mostra es podrà veure simultàniament a la Biblioteca del Casino (fins al 29 d’octubre) i a l’Ateneu Les Bases (fins al 21 d’octubre).
El dijous 13 d’octubre a les 19 hores, tindrà lloc a la Sala Polivalent 1 del Kursaal un col·loqui entre Ivan Padilla i Isabel Graña sobre l’espectacle “Ens havíem barallat tant!” que, posteriorment, a les 21 hores, inaugurarà la present edició del Tocats de Lletra.